CİDDİGAZETE

AKP'li eski başbakan Ahmet Davutoğlu, Konya'da gerçekleştirdiği iftar programında, yeni parti kuracağına dair ilk somut açıklamayı yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamaları, "AKP'ye karşı bayrak açma" olarak değerlendirilirken, eski başbakan konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Ankara'daki konuşmamda yeni bir vizyona ihtiyacımız var demiştim. Evet ülkemizin yeni bir vizyona ihtiyacı var. Konya'da buna yeni bir şey eklemek istiyorum; bizim sloganlara ve çok üst düzey söylemlere değil, yeni bir hale ihtiyacımız var. Yeni bir davranışa, yeni bir duruşa, yeni bir hale kavuşmadıkça, bize intikal eden emaneti, gelecek nesillere hakkıyla teslim edemeyiz.

Temel değerlerimizi yitirmemek için, bize çok büyük fedakarlıklarla emanet edilen bu ekibi aynı ölçüde ve daha güçlü bir şekilde gelecek nesillere aktarmak için, hepinizi yeni bir misyonla birlikte, yeni hal ile hallenmeye davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

İslam dünyası ve Türkiye'nin yeni bir vizyona ve hallenmeye ihtiyacı olduğunu belirten Davutoğlu, yeni hallenmenin detaylarını şu ifadelerle açıkladı:

"Öyle bir hal ki kibirin yerine tevazunun, bencilliğin yerini diğergamlığın, öfkenin yerini muhabbetin, nefret söyleminin yerini Hazreti Mevlan'ın bu topraklara muhabbet tohumları ekmek için geldiği muhabbete ihtiyaç vardır. Akraba kayırganlığın ve nepotizmin yerine liyakatın, her gün değişen tavır ve davranışların yerini ilkeli tutarlılığın, çifte standardın değil temel değerlerin, takiyenin yerine tutarlılığın ve şeffaflığın alacağı yeni bir hale ihtiyacımız var."