CiddiGazete- Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen'in cenaze töreninde, araca kapalı alana girmek isteyen Meclis İdare Amiri ve MHP Milletvekili Erkan Haberal'ın şoförünün, Ankara Büyükşehir Belediyesi görevlisine kasten çarptığı görüntüler tepkilere neden olmuştu.

Bugünkü köşesinde söz konusu olaya ilişkin yorumunu dile getiren Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, "Yaşanan olayın tek sorumlusu Erkan Haberal'ın şoförü..." diye yazdı.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

ERKAN HABERAL’IN ŞOFÖRÜYLE KONUŞMASI GEREKİYOR

Meclis Başkanvekili Erkan Haberal'ın Hacıbayram Camisi'nde yaşadıkları olayla ilgili tartışmalar var.

-

Görüntüleri baştan sona izledim.

Ulaştığım sonuç şudur:

-

Yaşanan olayın tek sorumlusu Erkan Haberal’ın şoförü...

Erkan Bey, makam aracının durdurulduğu yerde arabasından inip camiye yaya olarak gittikten sonra... Haberal'ın şoförü, "Bizi nasıl durdurursunuz" havasına giriyor. Görevlinin üzerine araç sürmesi falan hep bu hava yüzünden. "Bize ne kadar kaba davranmış olurlarsa olsunlar kurala uyalım, diklenmeyelim" falan demiyor. Erkan Haberal'a söz gelmesin diye bir kaygısı yok.

-

Erkan Haberal'ın makam şoförünü korumak için yaptığı açıklamaları da okudum.

-

Buradan Erkan Bey’e sesleniyorum:

"Birlikte çalıştığım çalışma arkadaşımı kollarım" anlayışından çıkın lütfen. Makam şoförünüzle konuşun. Kendisini uyarın. Daha çok onun tutumu nedeniyle tartışmaların ortasında kaldığınızı fark edin.