CiddiGazete- Akit TV’de katıldığı bir televizyon programında TSK mensupları için "O hizaya gelmeyen apoletli generallerinizin hepsi, Erdoğan'ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar" diyen Akit TV Haber Müdürü Murat Alan, 14 Haziran 2019'da dört kişi tarafından darp edildi.

MHP genel merkeziyle ismi anılan dört kişi tarafından İstanbul Gaziosmanpaşa'da dövülen Murat Alan, hastaneye kaldırıldı.

Sedat Peker, kendisine "Organize suç örgütü elebaşı" demeye başladığı için sinirlendiği eski dostu Murat Alan'a, darp olayından sonra hastanede tedavi görürken en sevdiği tabancasını verdiğini söyledi.

Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'ın Türk askerine "Eşek" demesine hem Cumhurbaşkanlığı, hem hükümet yetkileri hem de muhalefet sert tepki göstermişti. Milli Savunma Bakanlığı da Alan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Olayla ilgili tutuklanan dört kişi, "Ankara'dan İstanbul'a gezmeye gelmiştik. Murat Alan'ı yolda görünce konuşmak istedik ancak ortam gerginleşti" demişti. Zanlılar bir süre sonra serbest bırakıldı ancak Murat Alan, Sedat Peker'in kendisine silah verdiği konusuyla ilgili açıklama yapmadı.