Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vahdettin Köşkü'nde Ahmet Hakan, Işıl Açıkkar ve Salih Nayman'ın moderatörlüğünde düzenlenen sosyal medya ve televizyon ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Yarın Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani'yi konuk edeceğini açıklayan Erdoğan, "Yarın mitingim yok. Özel bir misafirim olacak. Neçirvan Barzani uzun zamandır gelmedi. Başkanlık görevine geldikten sonra randevu talebinde bulundu. Son olarak akşam da işadamlarına bir hitabım olacak. Onlarla Haliç Kongre Merkezi'nde 1500 kişilik yemekli toplantı olacak. Bunun dışında artık programları böylece noktalamış olacağız. Binali Bey'in gerek yarın gerek Cumartesi bazı programları var." ifadelerini kullandı.

10 Haziran'da yemin ederek IKBY Başkanı seçilen Neçirvan Barzani, Perşembe günü ilk resmi ziyaretini Bağdat'a gerçekleştirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Barzani, Türkiye'ye de ilk ziyaretini gerçekleştirmiş olacak.

2017 yılının Eylül ayında gerçekleştirilen tartışmalı bağımsızlık referandumunun ardından eski IKBY Başkanı Mesut Barzani görevinden ayrılmak zorunda kalmış, 1 yıldan uzun süren boşluğun ardından Mayıs ayında IKBY Meclisi'nde düzenlenen olağan oturumda 68 oy alan Neçirvan Barzani yeni IKBY Başkanı seçilmişti.

BİNALİ YILDIRIM: BARZANİ'Yİ İYİ BİLİRİZ

AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım da bugün yaptığı seçim çalışmaları sırasında, "Geçen gün 10’unda Neçirvan Barzani göreve geldi. Onun başkanlığı döneminde de inşallah ilişkilerimiz Kuzey Irak’la daha da gelişecek. Bizim zaten Kuzey Irak’la ticari ilişkilerimiz iyi. Bir ara bir sıkıntı yaşadık malumunuz. Ancak yeni dönemde Neçirvan Barzani Türkiye’yi çok iyi bilir. Türkiye’de de kendisini yakın tanırız" açıklamasında bulunmuştu.