CiddiGazete- Son anket sonuçları ile dikkat çeken ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı için çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Şirketin son anket sonucu çalışmasında AKP'nin oy oranı yüzde 29,7, MHP’nin ise yüzde 9,1 çıkmıştı. Millet İttifakı üyesi CHP'nin oy oranı yüzde 24,3 ittifak ortağı İYİ Parti'nin ise yüzde 14,2 çıkmıştı.

AKP İÇİN ÇOK ÇOK ZOR BİR DÖNEM BAŞLIYOR

ORC Araştırma Genel Müdürü Pösteki, yaptığı değerlendirmede, "Cumhur ittifakı için artık çok çok zor bir dönem başlıyor. Elektrik ve doğalgaz faturaları bir yana gıda enflasyonu Ak Parti’den kitleler halinde kopuşları gündeme getiriyor. Ak Parti seçmeni bunların düzeltilebileceğine yönelik inancını kaybetti" dedi.

BÜYÜK KAYIPLARA SEBEP OLUYORLAR

Bu inanç kaybından bazı gazeteciler ve siyasetçilerin de durumun ciddiyetinden uzak layakt açıklamalarının da payının çok büyük olduğunu söyleyen Pösteki, uyarı bulundu. Mehmet Pösteki, "Seçmenin dertleriyle alay eder gibi yapılan açıklamalar en az zamlar kadar büyük kayıplara sebep olacaktır" ifadelerini kullandı.

OY KAYBINA MHP ORTAK EDİLİRKEN...

Cumhur İttifak ortağı MHP'ye ilişkin de dikkat çeken ifadeler kullanan Mehmet Pösteki, "MHP'nin ise böyle dönemlerde halkın yükünü hafifletecek icraat ve isteklere ortak olması gerekmekte. Örneğin; elektrik zamlarından doğan oy kaybına MHP ortak edilirken, 150 KW kotası 210 KW'a çıkarken sadece Erdoğan'ın kararı olarak lanse ediliyor. MHP, iktidarı denetleyen ve halk için talepkar olan parti konumundan uzaklaşıp, iktidarı koşulsuz destekleyen görünümde olduğu sürece sadece katı "Erdoğancılardan" destek buluyor. Ve bu kitle sadece Ak Parti'ye oy veriyor yani MHP buradan oy kazanamıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"SEÇMEN MUHALEFETE KAYIYOR"

"Muhalefet ise tüm eksikliklerine rağmen oy kazanmaya devam ediyor" diyen Pösteki, "Özellikle enflasyon etkisi ile ekonomi gündemini iyi sürükleyen bir muhalefet var. Adaylık tartışmaları hariç olmak üzere muhalefet partileri arasında ciddi bir iletişim sorunu olmayışı seçmeni muhalefete çekiyor" dedi.

EKONOMİDE SÖYLEM ÜSTÜNLÜĞÜ CHP VE DEVA'DA

Ekonomi konusundaki söylem üstünlüğünün CHP ve DEVA Partisi'nden olduğunu savunan Pösteki, bu partilerin oylarında artış görülmesinin muhtemel olduğunu belirtti.

İYİ PARTİ BİR MİKTAR KAYIP YAŞACAK

ORC Araştırma Genel Müdürü Mehmet Pösteki, şöyle devam etti:

İYİ Parti oyları yüksek olmakla birlikte "ittifaka sadakatsizlik" endişesini artıran bazı söylemler sebebiyle bir miktar oy kaybı sürpriz olmayacaktır.

DAVUTOĞLU CİDDİ BİR POPÜLERLİK KAZANDI

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, muhalefet ittifakını güçlendirmeye yönelik açıklamaları sebebiyle ciddi bir popülerlik kazandı ve bu performans mutlaka karşılık görecektir.

AKP VE MHP CİDDİ AÇMAZA SÜREKLENİYOR

AK Partı, yaptıkları ve yapmadıkları ile ittifakın diğer ortağını da ciddi bir açmaza sürüklerken muhalefet daha insicamlı görüntü ile her gün biraz daha fazla seçmeni kendine çekiyor. Böyle devam ederse Ak Parti için %20'lerin, ittifak için ise %30'ların konuşulduğu bir döneme..."