CiddiGazete- AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında sosyal medyada uygulamaya alınan Başak Demirtaş'a da cinsiyetçi saldırı yapılan bir hesabın kullandığı "yeşil top" uygulamasından vazgeçilmesi yönünde karar alındığı ifade edildi.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre; AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan MYK toplantısında Ayasofya'nın ibadete açılması konusunda yaşanan tartışmalar masaya yatırıldı.

YILDIZ, HİLAL DEĞİL DE NEDEN YEŞİL TOP?

AKP MYK toplantısında son günlerde tartışma konusu olan 'Yeşil Top' konusu da gündeme geldi. Sosyal medyada etik kuralların uygulanması açısından farkındalık yaratmak amacıyla Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal tarafından başlatılan Yeşil Top imgesine, Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan tepki geldi.

Edinilen bilgilere göre Turan, "Neden simge olarak top seçiliyor. Bunun başka anlamları da var. Neden üçgen yıldız ya da hilal değil. Kaldırılması lazım" dedi. Ünal da uygulamanın farkındalık yarattığı ve amacına ulaştığını söyledi. Bunun üzerine Turan da "Amacına ulaştıysa kaldırılabilir o zaman" diye karşılık verdi.

"YEŞİL TOP" NEDİR?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, AKP Genel Merkezi tarafından hazırlanan “Sosyal Medya Etik Kuralları”nı tanıtmış ve bu kurallara uyacağını beyan eden kişiler Twitter profillerine "yeşil top" simgesini eklemişti.

AKP, sosyal medyayı kontrol altında tutmayı hedeflerken bu simgeyi kullanan hesaplar sosyal medyadan muhalifler başta olmak üzere çok sayıda kişiyi hedef göstermeleri, hakaretlerde ve tehditlerde bulunmaları sebebiyle tepki çekmişti.

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a yönelik cinsiyetçi saldırılar da yine böyle bir hesaptan yapılmıştı.