CiddiGazete- Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Federasyonu'ndan bir heyet, AKP Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ı TBMM’de ziyaret etti.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Gönül Boran Özüpak, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Sayın Akbaşoğlu ekonomik şartlar göz önünde bulundurularak bir çalışma yapılacağını ifade etmiştir" ifadelerini kullandı.

AKP Grup Başkanvekili Akbaşoğlu ziyarette, "İlk iki mesele olan asgari ücret ve memur maaşlarını çözüme kavuşturduk. Üçüncü mesele olan 3600 ek göstergeyi şu an hallediyoruz. Sonra dördüncü mesele olan sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinden sonra 2022 yılı içerisinde EYT’liler sorununu halledeceğiz" diye konuştu.

SÖZÜNÜ TUTMAYAN MHP'YE SİTEM

Gönül Boran Özüpak, EYT heyetinin MHP ile görüşmesine ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: MHP Grup Başkan Vekili Sayın Erkan Akçay ile EYT Federasyonumuzun yaptığı görüşmede; defalarca yapılan görüşmelerimizin yıllar sonrasında yine yeniden yaşatılan EYT ABO, Staj mağduriyetlerimizi tek tek örnekleriyle değerli başkanlarım anlattı.

Sayın Erkan Akçay'a verilen sözler olup, neden tutulmadığı sitemlerinde bulunan başkanlarımın, sorunu bildiklerini konuyla ilgili çalışmaları olduğunu ve açıklamaları olacağını belirtmiştir.

Yine diyoruz ki; Vaatlere inanacak zamanı çoktan geçtik. Artık vaat değil, icraat istiyoruz.

İcraatı da isterken yaşatılan mağduriyetlere yeni mağduriyetler eklenmemesini istiyoruz.

Formül tek; insanca yaşayabileceğimiz bir maaşla, aleyhte geriye işletilen 4447 maddesinin iptalidir.