CİDDİGAZETE

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Ömer Çelik, Diyanet'in büyüt tepki çeken 30 Ağustos hutbesiyle ilgili, "Diyanet hassas bir kurumdur, günlük siyasi polemiklerin dışında tutulmalıdır" ifadelerini kullandı.

İşte Çelik'in açıklamalarından satır başları:

(Beştepe'de Adli Yıl açılışı) Tartışma nedeni ideolojik yaklaşım. Böyle bir günde son derece önemli bir toplantı olarak ortaya çıkmıştır.

"PROTESTO EDİYORUZ"

Lübnan'ın Osmanlı için devlet terörü sözlerini kınıyoruz. Açıklamanın kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyoruz. Bu ifadeleri tümüyle reddediyoruz, protesto ediyoruz.

Türkiye kendi savunma sistemini güçlendirmek için bir girişimde bulunduğunda bunu sanki ittifaka (NATO) karşı ya da uluslararası ortaklarımıza karşı meydan okuma gibi sunanların aslında ortaya koydukları tavrın herhangi bir şekilde siyasi ya da diplomatik bir değeri yok.

Türkiye'nin NATO ile ilişkilerini ikide bir eleştiri konusu yapmak, baştan aşağıya propagandadan ibaret yanlış bir yaklaşım.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi milletin evidir. Orada herhangi bir şekilde kaçak durum söz konusu değildir.

DİYANET'İN 30 AĞUSTOS HUTBESİ

Gazi Mustafa Kemal konusunda herhangi bir sorun yoktur. Büyük bir devlet geleneğinin takipçisiyiz. Atatürk'e saygı konusunda Diyanet İşleri Başkanı'nın da bir problemi yoktur. Diyanet hassas bir kurumdur, günlük siyasi polemiklerin dışında tutulmalıdır. Diyanet İşleri Başkanımız görevinin başındadır.