CiddiGazete- 24 TV ekranlarında yayınlanan "Esra Elönü ile Arafta Sorular" programına konuk olan AKP Çankırı Milletvekili ve Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Akbaşoğlu emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili soruya şu cevabı verdi:

"EYT diye kavramsallaştırılan bir yapılanma söz konusu. Bu AK Parti iktidarından önceye denk geliyor, 2002 senesi. Hem prim hem de yaşınızı doldurmanız ile beraber emekli olabilme hakkının size verildiği 1999 yılına ait bir kanuni düzenleme mevcut. Bugünde geçerliliği devam ediyor.

Biz toplumun bütün kesimlerinin taleplerini dinleyen ve onlara çözüm üreten bir durumdayız. AK Parti olarak biz bir sıralama ilan ettik. Bu sıralama çerçevesinde tüm bu sorunların çözüme kavuşacağını belirtmek isteriz.

AKBAŞOĞLU GAZ ALDI!

EYT'li kardeşlerimizin durumu çalışma programımızın içerisinde yer alıyor. İnşallah 2022 yılı içerisinde EYT'lilerle ilgili de ne yapacağımızın müjdesini, Çalışma Bakanımızla beraber paylaşacağız."

Öte yandan, daha önce EYT'liler için TBMM'ye sunulan çok sayıda önerge, Cumhur İttifakı milletvekilleri tarafıdan reddedilmişti.