CiddiGazete- AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili bir soruya cevap veren Özkan, "Yaşı önemsiyoruz, böyle bir çalışmamız bulunmamaktadır" dedi.

Özkan, "EYT'de özellikle vatandaşlarımızın hak ettiği emeklilik standartlarına ulaşabilmeleri için doğru düzenlemeleri koruyacağımızı ifade ettik. Olması gereken emeklilik denklemini hayata geçirmek. Milletimiz için, emeklilerimiz için üzerinde durduğumuz bir düzenlemedir. Yaşı önemsiyoruz. Şu anda böyle bir çalışmamız bulunmamaktadır" diye konuştu.

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında EYT'lilere ilişkin, "Biz verdiğimiz sözleri unutmadık. Çünkü biz Milliyetçi Hareket Partisiyiz. 24 Haziran seçimlerine girerken hazırlamış olduğumuz beyannamemizde neyi vadettiysek arkasındayız. Mesela Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunu bizim sorunumuz. Sayıları 6.3 milyonu bulan bu kardeşlerimizin mağduriyetlerinin telafisi bizim amacımızdır. Bütçe imkanları doğrultusunda kademeli geçiş uygulamasını dikkate alarak geniş bir siyasi uzlaşma kapsamında EYT sorunu TBMM'de çözülerek gündemden tamamen çıkarılmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Kademeli emeklilik, Ecevit-Bahçeli-Mesut Yılmaz'ın ortak hükümet kurduğu dönemde uygulanmaya başlamıştı. EYT kararının altında, dönemin başbakan yardımcısı Bahçeli'nin de imzası yer almıştı.