AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Çelik, yerel seçimde ittifak ile af konusunda önemli mesajlar verdi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yerel seçimlerin de masaya yatırıldığı MYK toplantısının ardından açıklamalar yapıyor.

Açıklamalar şöyle:

"İçinde bulunduğumuz süreci aşabileceğimizi vatandaşımız net bir şekilde görmektedir. Desteğini sürdürmektedir. Hükümetimizin tedbirlerinin uygulanması ile varacağımız sonucun vatandaşımıza yansıyacağını göreceğiz. En büyük güç vatandaşımızın verdiği destektir.Kapsamlı bir şekilde konuştuk."

"Ekim ayında geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz. Buna çok önem veriyoruz. Yeni dönemin ilk kampı olacak. Çok önemli bir platform."

SORU - CEVAP

(Yerel seçimlerde ittifak, Bahçeli'nin ittifak sözleri) - "Cumhur İttifakı geçen dönemde büyük kazanımlar getirdi. Bundan sonra da kazanımlar getireceğinden şüphemiz yok. Cumhur İttifakı'na bağlılığımız devam ediyor. Bahçeli ile Erdoğan her an bir araya gelebilir. Somut bir karar yok, olabilir. Yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşecek, bununla ilgili kararımız yok."

(Af konusu) - Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Kırgızistan dönüşü açıklama yaptı. Pozisyonumuzda değişiklik yok. MYK'da af konusunu gündemimize almadık.

(Tahran zirvesi) Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerinden biriydi. Bütün zirve canlı yayınlandı. Ama bu yanlışlıkla mı oldu bilmiyoruz. Bütün dünya şunu gördü ki, masada insani hassasiyetleri gözeten ve ateşkesi gündeme getiren Sayın Cumhurbaşkanımız olmuştur.