CiddiGazete- AKP’de coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kesintiye uğrayan il kongrelerinin şubat ayı sonuna kadar tamamlanması, 7’nci olağan büyük kongrenin ise ramazan öncesinde, nisan başında yapılması planlanıyor.

Kongre takviminin yeniden işlemeye başlayacak olması AKP kulislerini hareketlendirdi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre, kulislerde genel merkez yönetiminin en az yarısının değişeceği, kabine revizyonunun ise büyük kongre süreci ile eş zamanlı yapılabileceği konuşuluyor.

DEĞİŞİM ORANI YÜZDE 65

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre sürecinin başında, “dinamik, aktif ve motivasyonu yüksek kadrolar oluşturulması” yönündeki talimatı doğrultusunda partideki değişim, ilçe teşkilatlarıyla başlayıp il kongreleriyle sürdü. Bugüne kadar teşkilat yönetimlerindeki değişim oranı yüzde 65’e ulaşırken aynı stratejinin genel merkez yönetiminde de uygulanacağı belirtiliyor.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ

Erken seçim kararı alınmadığı takdirde, AKP’yi 2023 seçimlerine taşıyacak kadronun büyük kongreyle belirleneceğini vurgulayan parti kaynakları, partinin en yetkili organı olan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) en az yarısının değişmesinin beklendiğini ifade ediyor.

Kulislerde, uzun zamandır gündemden kalkan kabine değişikliğinin ise büyük kongre süreci ile eş zamanlı olabileceği değerlendirmesi yapılıyor.

BAYRAM ŞENOCAK’IN DURUMU

Öte yandan İstanbul teşkilatlarında büyük bir değişikliğe imza atan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İl Başkanı Bayram Şenocak ile yola devam edip etmeyeceği konusunda henüz bir değerlendirme yapmadığı ancak kurmayları ile yaptığı bir toplantıda ‘Şenocak’ın çalışmalarını beğendiğini’ söylediği öğrenildi.

İSTANBUL VE ANKARA KONGRELERİ

AKP’de İstanbul il kongresinin 26 Şubat’ta yapılması planlanırken bu şehirde 12 ilçe başkanı ile yola devam etme kararı alındı, 20 ilçe başkanının yerine ise yeni isimler atandı. Ankara il kongresinin İstanbul kongresinden önce yapılacağı ve il kongrelerinin 26 Şubat’taki İstanbul kongresi ile tamamlanacağı belirtiliyor.

SALGININ DURUMU BELİRLEYECEK

Büyük kongrenin ramazan ayı başlamadan hemen öncesinde 3 veya 4 Nisan’da yapılabileceği, hazırlanan yeni kongre takviminin MKYK’da yapılacak değerlendirmeden sonra kesinleşeceği ifade ediliyor.

Öte yandan parti kaynakları, coronavirüs salgınındaki gelişmelere bağlı olarak, takvimin yeniden değişikliğe uğrayabileceğinin de mümkün olduğuna dikkat çekiyor.