AK Parti, MHP'li Adana Büyükşehir Belediyesi'ni alabilmek için seçim çalışmalarına hız verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın il kongresinde "Adana'yı istiyorum" demesinin ardından, MHP ile yerel seçim ittifakının da gerçekleşmemesi, AK Parti'nin hırsını artırdı. Genel merkez, genel başkan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Jülide Sarıeroğlu'nu Adana'ya göndererek nabız yokladı.

KURTULMUŞ: TÜRKİYE'NİN PARTİSİYİZ

İl danışma meclisi toplantısına katılan genel başkan yardımcılarından Numan Kurtulmuş, toplumdaki "Andımız" tepkisini yumuşatmak için, "AK Parti sadece bir bölgenin, şu sınıfın ya da bu sınıfın, Karadeniz'in, Doğu'nun, Batı'nın Akdeniz'in partisi değildir. AK Parti bütün Türkiye'nin partisidir. AK Parti Türk'ün, Zaza'nın, Kürt'ün, Arap'ın, Acem'in, Sünni'nin, Fellah'ın partisidir. Bizim kitabımızda insanları etnik kökenine göre ayırmak yok" dedi.

SARIEROĞLU: ADANA'YI ALACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu da Adana'nın enerjisiyle, samimiyetiyle, muhabbetleriyle bugün bir kez daha hazır olduğunu gösterdiğini belirtti. Bugün görülen tablodan büyük Adana AK Parti ailesi olarak 2019 Mart yerel seçimlerine hazır olduklarının anlaşıldığını ifade eden Sarıeroğlu, şunları söyledi: "İnşallah teşkilatlarımızla birlikte inançla, azimle, kararlılıkla, var gücümüzle çalışarak hem Adana Büyükşehir Belediyesini hem de 15 ilçemizi 'Ak belediyecilik' hizmetleriyle buluşturacağız" dedi.