CiddiGazete- Partisinin Adıyaman Genişletilmiş Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere kente giden AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, önce valilik ve belediyeyi ziyaret etti Ünal'a burada kent ile ilgili bilgi verilip, el yapımı kilim hediye edildi.

Ünal, daha sonra esnaf ziyaretinde bulunarak sorunlarını dinledi ve bu ziyaretleri sosyal medya hesabından, “Adıyaman'ın gönlü geniş, güzel esnafıyla birlikteyiz” diye paylaştı.

Daha sonra AKP Adıyaman Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'na katılan Ünal, burada partisinin hizmetlerini anlattı.

Ünal'ın “Çözüm sürecini bitiren eylem” olarak bilinen 22 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde polis memurları Okan Acar ve Feyyaz Yumuşak'ın evlerinde şehit edilmesini anlatırken salondaki bir vatandaş “Sayın Bakanım, Sayın Bakanım” diyerek birkaç kez araya girerek konuşmak istedi.

"SÖZLERİMİ BİTİREYİM DİYEREK GEÇİŞTİRDİ"

Bu girişimi iki kez geçiştiren Ünal, “Sözlerimi bitireyim, sözlerimi bitireyim müsaadenle. Konuşma yapıyorum. Şuanda konuşmamın sonundayım” dedi.

Ancak vatandaş Ünal'a, “Efendim, meselemiz işsizlik. Vallahi açım ben” diye bağırdı.

Ünal'ı cevap vermediği vatandaş, görevlilerin yönlendirilmesiyle salondan çıkarıldı.

"AÇIM DİYEN BU SES MİLLETİN SESİDİR"

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere sosyal medya hesabından bu diyalogu paylaşarak, “Ülkemizde milyonların yaşadığı işsizliği ve yoksulluğu dile getiren, bu haykırışlarıyla milyonların sesi olan hemşerime kulak verin Sayın Mahir Ünal. Hakikati söyleyen bu ses, milletin sesidir” diye yazdı.

ÜNAL ÇİFTÇİ İLE GÖRÜŞMÜŞ

Adıyaman Merkez'de oturduğu belirtilen ve toplantı salona provokasyon amaçlı gittiği ileri sürülen Ali Avcı adlı çiftçinin olaydan sonra AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ile konuştuğu belirtilirken, Avcı kendisini arayan yerel gazetecilere şunları söyledi:

"PRAVOKATÖR DEĞİLİM, DERDİMİ ANLATMAYA GİTTİM"

- Ben kendim Ak Partiliyim. Bir bölümü destek destekli, kalanını krediyle 100 tane hayvan aldım ama ödeyemedim. Zararına sattım. Benim 3-4 tane öğrencim var.

- Bir öğrencimi üniversiteye göndermedim, bana günde 50 lira getirsin diye. 30 bin lira da oradan zarara giriyordum. İşsiz kaldım. Boş boş geziyorum aylak, aylak. Biz devletimizi milletimizi seven kişiyiz.

- Ben kendim de Ak Partiliyim. Kim ne söylüyorsa yalan söylüyor. Ben oraya provokasyon için değil, bakan ile görüşüp derdimi anlatmak için geldim.

- Yoksa ben niye partimi zor duruma sokayım? Provokasyon iddiaları yalan. Biz devletimizi, milletimizi, partimizi seven bir insanız.

ÜNAL'DAN TEPKİ

Toplantıyla ilgili görüntülerin sosyal medyada yayınlanması ve başta CHP Sözcüsü Engin Özkoç, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere olmak üzere birçok siyasi tarafından eleştirilmesi üzerine AKP Grup Başkan Vekili Mahir Ünal sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Mahir Ünal paylaşımında şunları belirtti:

- Bu ses hakikatin ve milletin sesi değil. Çiftliği olan, bir kısmını devletin hibe desteği ile aldığı 100 koyunu varmış.

- Adıyaman Belediyesi'nden de maddi destek almış bir vatandaşımız. Toplantı sonrası kendisini dinledim. Bu bilgileri de verdi. Hakikat kazanacak, siz kaybedeceksiniz.