CiddiGazete

Cumhurbaşkanı Erdoğan, filtresiz termik santrallere mevzuata uyum için 2,5 yıl daha süre veren, torba yasanın 50. Maddesi'ni veto etti. Madde, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla kabul edilmişti. Erdoğan'ın maddeyi veto etmesinin ardından AKP'li ve MHP'li milletvekilleri, oy verdikleri yasayı veto ettiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etmek için birbirleriyle yarıştı!

OYLAMA YAPILIRKEN İTİRAZ ETMEDİLER?

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sn. @RTErdogan önce sağlık, önce insan diyerek Afşin-Elbistan Termik Santralleri'nin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Cumhurbaşkanımıza tüm Kahramanmaraşlılar adına şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

AHMET ÖZDEMİR DE ÇARK ETTİ

AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise Twitter hesabından "Cumhurbaşkanımız Sayın @RTErdogan, Milletvekillerimizin çabalarını ve vatandaşlarımızın beklentilerini göz ardı etmedi. Termik Santrallerin bacalarına filtre takılmasını erteleyen düzenlemeyi veto etti. Tüm Kahramanmaraşlılar olarak Cumhurbaşkanımız'a teşekkür ediyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

AKP'li bir diğer Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal da Erdoğan'a teşekkür ederken, sosyal medya hesabından "Termik santrallerin çalışma süresinin uzatılması konusundaki maddeyi #veto eden Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız sn @RTErdogan'a Hemşehrilerimiz adına teşekkür ederiz #kahramanmaraş" paylaşımı yaptı.

OY VEREN MHP'Lİ VEKİL BİLE TEŞEKKÜR ETTİ!

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "MHP tarafından sloganlaştırılan 'Çevrecilik Milliyetçiliktir' anlayışıyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 15 termik santrale filtre takılmasını erteleyen kararı veto etti. Zat-ı devletlerine şükranlarımızı arz ederiz" dedi.

TUTANAKTA KABUL OYU VERDİKLERİ YAZILI

NE OLMUŞTU?

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partinin MKYK toplantısı sürerken kameraların karşısına geçmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, geçtiğimiz günlerde Meclis'ten geçen 15 ilde bulunan termik santrallerin bacalarına filtre takılmasının 2,5 yıl daha uzatılması kararını veto ettiğini duyurmuştu.

Erdoğan'ın 24 Haziran 2018 tarihinde göreve geldiği günden itibaren ilk vetosu, kendi partisi ve Cumhur İttifakı ortağı MHP'li vekillerin birlikte el kaldırdıkları "zehir" kanununa geldi.