CiddiGazete- Yerel seçimlerde belediyenin AKP'den MHP'ye geçtiği Çankırı'da Cumhur İttifakı karıştı.

İki parti arasında yaşanan kriz, karşılıklı açıklamalarla sürüyor.

MHP Çankırı İl Başkanı Hasan Çakır'ın, sosyal medya hesabından 2 Şubat'ta yaptığı sert açıklama ve Çakır'a AKP'den gelen cevap, Çankırı'da Cumhur İttifakı'nda krizi yeniden tırmandırdı. MHP İl Başkanı Çakır'ın yaptığı açıklamada, iktidarı çok sert sözlerle eleştirmesi dikkati çekti.

Hasan Çakır'ın açıklaması şöyle:

"ÇANKIRI'DA MHP GÜMBÜR GÜNBÜR GELİYOR!..

Çankırı halkı el birliği yapıp her türlü beladan kurtulmak için MHP saflarında toplanmaya başlamıştır.

Çankırı Halkına yoksulluğu yaşatanları... Adam kayıranları... Eşine-dostuna öncülük tanıyanları... Hakkı olup da hakkını alamayanlar... Hakkını gasp edip hakkı olmayanlara verenleri... Hastalarımızı hastane hastane gezdirenleri. Hasta yoğun bakımda iken, yoğun bakım doktorunun hasta yakınını çağırıp hastanızın donanımlı hastaneye sevk olması lazım. Hastane bulun deme aciziyetini halkımıza yaşatanları affetmeyeceğini. Kendilerine üzüntü yaşatanları ve sebep olanları da asla affetmez ve de etmeyecektir!

2023 Yılında yapılacak olan seçimlerde Çankırı halkı bu gerçekleri görerek tercihini MHP'den yana yapacak ve huzur bulacaktır. Çünkü; fakirin-fukaranın, kimsesizlerin ve mağdurların sesi hep MHP olmuştur ve de olmaya devam ediyor...

2023 seçimleri dönüm noktasıdır. Çankırı'da hakkı olduğu halde hakkını alamayanlar 2023 yılında hakkını gasp edenlerden sandıkta gereken cevabı verecektir. Aynı zamanda 2023 seçimleri Türk düşmanlarından kurtuluş seçimleri olacaktır. Vatanını, milletini seven her sorumlu kişi bunu düşünerek hareket etmelidir ve MHP'yi iktidara getirmelidir...

Çankırı halkı MHP'yi MHP Çankırı halkını bekliyor. Çankırı halkı 2023 seçimlerine hazırlanırken Ülkemizde ve Çankırımız'da neler olduğunu çok iyi biliyor ve MHP'nin ülkemiz ve Çankırımız için mihenk taşının olduğunu da görüyor, duyuyor ve MHP'de karar kılıyor...

Kış ortasında fakir donuyor; esnaf kepenk kapatıyor. Memur ay sonunu getiremiyor, emekli perişan, çiftçi tarlasını ekemiyor, borçlu kalıyor, işçi borç batağında, öğrenci gelecek kaygısında. Gençler iş, yaşlılar aş arayışında; ama gel gör ki, ahlak yerlerde sürünüyor. Ne acı tecellidir ki, ahlakı olmayanlar insanlara ahlak dersi veriyor...

Diğer yandan; MHP hazır, Türk milleti hazır! Çankırı hazır! Türk milleti ve Çankırı halkı MHP'yi bekliyor. MHP lideri strateji üretiyor. MHP lideri analiz ediyor; MHP'nin bilge lideri yol gösteriyor; MHP lideri bir bir çözümleri açıklıyor.

Milliyetçi-ülkücü kadrolar hazır. Çankırı'da MHP gümbür gümbür geliyor... MHP, Türk milleti ve Çankırı halkıyla bütünleşiyor. MHP Türk milletinden ve Çankırı halkından yetki bekliyor!"

AKP'DEN CEVAP: AYNEN İADE EDİYORUZ

Basın toplantısında konuşan AKP İl Başkanı Abdulkadir Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Çakır’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımı sert bir dille eleştirdi. Çelik, “Bu söylemler cumhur ittifakına aykırı söylemlerdir. Bu sözleri kabul etmiyoruz, aynen il başkanına iade ediyoruz” dedi.

AKP İl Başkanlığında halk günü buluşmasının ardından basın toplantısı gerçekleştirildi. Çelik burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da cevapladı. MHP İl Başkanı Hasan Çakır’ın sosyal medya üzerinden “Çankırı'da MHP Gümbür Gümbür Geliyor!..” başlığıyla yaptığı açıklamasına cevap veren Abdulkadir Çelik, “Bu konuya dün vakıf olduk. Oradaki ithamlar bizi ilgilendirmiyor. Kendi iç meseleleri.

Biz birer il başkanıyız. Cumhur ittifakına tabi il başkanlarıyız.

Konuşmalarımızda dikkatli olmalıyız. Söylemlerin Cumhur İttifakı'na uygun olması gerekiyor. Bu söylemler, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin ülkemiz için kurduğu Cumhur İttifakı'na aykırı bir söylem. Bu beyanlar MHP’nin değil, il başkanının kendi düşüncelerini kastediyordur. Bu sözleri kabul etmiyoruz, aynen il başkanına iade ediyoruz.” dedi.

Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“MHP yerelde iktidarda. Onlardan, kendi belediyeleri neler yapacak, neleri söz verip de yerine getiremedikleri, yapmadıkları konularıyla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz. Biz sorumlular olarak basınımızın karşısındayız. Öncelikli olarak verilen sözlerin yerine getirilmesi, kendi icraatlarını takibi yönünde sayın il başkanına tavsiyede bulunuyoruz. Güç birliğinin yerel de de olmasını temenni ediyoruz.”