AK Parti ile MHP arasında imzalanan “Cumhur ittifakı”tın kaç yıl süreceğini İstanbul Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop açıkladı.

CNN Türk’teki programda konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, “Cumhur ittifakı”nın beş yıllık bir süreci kapladığını belirtti. Yapılanın “seçim ittifakı” olduğunu söyleyen Şentop, “Bu seçimle ilgili bir ittifak yapıyorsunuz ve seçim sonrası ile ilgili millete karşı bir taahhütte bulunuyorsunuz. Bu bir dönemdir. Bir sonraki seçim döneminde belki aynı partiler ittifak yapacaktır ama farklı bir beyanname ile milletin karşısına çıkacaklardır. Bu bir seçim dönemlik, beş yıllık program üzerine oturan bir ittifak çalışması olacak bu anlamda” ifadelerini kullandı.

Milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini kapsayan “ittifak” çalışması, şimdiki haliyle 2019’daki yerel seçimlerde geçerli olmayacak. İttifak yapan partilerin toplam oyu yüzde 10’u geçerse, ittifak dahilindeki tüm partiler barajı geçmiş sayılacak ve kendi aralarında yapmış oldukları protokol çerçevesinde milletvekilliklerini bölüşecek.