CiddiGazete- AKP Grup Başkanı Naci Bostancı, Grup Başkanvekilleri Özlem Zengin, Bülent Turan, Cahit Özkan, Mehmet Muş ve Muhammet Emin Akbaşoğlu ile birlikte TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, AKP’nin Meclis Başkanı adayını açıkladı.

Naci Bostancı, Temmuz ayı içinde Meclis Başkanlığı seçiminin gerçekleşmesi gerektiğini kaydederek şunları söyledi:

- 12 Temmuz itibariyle süre tamamlanıyor ve 2 Temmuz'da müracatların başlaması gerekiyor. Değerlendirmeleri ve istişareleri yaptık. Bu istişareler çerçevesinde Meclis başkanlığına bir aday seçimi için arkadaşların çoğunluğu Sayın Mustafa Şentop’u aday göstermek istediler.

- Hem istişare hem müzakerelerin neticesinde Mustafa Şentop, Meclis başkanlığına aday olarak iletilecektir. 2-6 Temmuz tarihleri arasında adaylık müracaatı, 7-12 Temmuz arasında arasında seçimler gerçekleştirilecek.

- 7 Temmuz’da tamamlanmasını istiyoruz. İlk ve ikinci turda 400 oy gerekiyor. Takdir genel kurul ve meclisindir. Biz Sayın Şentop’u aday göstereceğiz.

- Tek aday olunca temayüle gerek kalmadığını gördük. Adaylık için ismi geçenlerle de konuştuk ‘aday değiliz’ dediler.

ŞENTOP’TAN İLK AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Şentop, AKP Grup Başkanı Naci Bostancı ve AKP grup başkanvekilleri tarafından adaylığının açıklanmasından sonra gazetecilere açıklama yaptı.

TBMM Başkanlığı seçimi ile ilgili resmi takvimin 2 Temmuz'da başlayacağını hatırlatan Şentop, “Nihayetinde milletvekili arkadaşlarımızın da değerlendirmeleri neticesinde tekrar adaylık konusu netleşmiş oldu. Hayırlı olsun” değerlendirmesini yaptı.

DEVLET BAHÇELİ’Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhur İttifakı ortağı Devlet Bahçeli ile görüşmesine ilişkin soru üzerine ise Şentop, şu ifadeleri kullandı;

- Esas gündem Meclis Başkanlığı seçimiydi. Malumunuz benim 24 Şubat'taki seçimimde de bana destek vermişlerdi. Bu bakımdan teşekkürlerimizi ifade ettim, yeni dönemde de destek konusunda görüştük.

- Kendileri bu konuda olumlu yaklaştıklarını ifade ettiler. Birçok konuda Cumhur İttifakı çerçevesinde Türkiye'nin temel sorunları hakkında temel prensip birlikteliği var. Sadece siyasi birliktelik değil, ittifak anlamında değil, karşılıklı saygı, nezaket.

“Diğer siyasi parti başkanları ile görüşmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna Şentop, “Resmi takvim başladıktan sonra değerlendireceğiz” karşılığını verdi.

MECLİS'TE TOPLAM VAKA SAYISI 11

Şentop, Meclis'te Covid tanısı konan kişi sayısına ilişkin soruyu şöyle cevapladı:

- Toplam 10 kişi demiştik. O arkadaşımızla birlikte 11 kişi oldu. Bunların 7'si iyileşti ve görevlerine başladı. Birisi meclis içerisinde çalışan kameraman arkadaşlarımızdan, diğer son teşhis konulan arkadaşımız Meclis personeli.

- Onlarla temas halinde olabilecek muhtemel arkadaşlarımızın testleri yapıldı. Geçen gün 420 arkadaşımıza test yapılmıştı. Temas ihtimali olan testlerin hiçbirisi pozitif çıkmadı. Toplam vaka sayısı 11. 7'si iyileşti, 4'ünün tedavisi sürüyor.

BİNALİ YILDIRIM DA SORULDU

Bir gazetecinin Binali Yıldırım'ın aday olmayacağını açıkladığını hatırlatması üzerine Şentop, “Sayın Binali Yıldırım hem siyasi hareketimizin hem de siyasi büyüklerimizden. Çok önemli görevlerde bulundu. Ciddi krizleri Türkiye'nin aşmasında öncülük etti. Bu bakımından kendisine hem siyasi hareketimiz hem bizler müteşekkiriz” değerlendirmesini yaptı.