CiddiGazete- AKP iktidarı, muhalif belediyeler üzerindeki baskısını artırmak için yeni bir yasa tasarısı hazırladı.

AKP milletvekilleri tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan torba kanun teklifinde, büyükşehir belediyelerinin vergi paylarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla kesinti yapılacak.

AKP'nin ekonomi alanında hazırladığı torba kanun teklifinde, daha önce Anayasa Mahkemesi (AYM) tarafından iptal edilen bir düzenleme yer aldı. Teklife göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan ve yerel seçimlerden önce büyükşehir belediyelerine devredilen şehir içi raylı ulaşım sistem ve metro projelerinin borçlarından ödenemeyen tutarlar, belediyelerin en önemli gelir kalemleri arasında yer alan vergi paylarından kesilecek.

Ne kadar kesinti yapılacağına Cumhurbaşkanı karar verecek ancak bu tutar, belediyelerin vergi paylarının yüzde 5'ini geçemeyecek.

TMSF'YE YENİ BİRİMLER

Teklifte, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) idari yapılanmasında da değişiklik öngörüldü. Buna göre, fonun görev dağılımının, "Artan iş yükünün etkin ve süreçleri hızlandıracak şekilde yürütülmesi gerekçesiyle" yeni daireler kurulacak, fonun müdürlük sayısı artırılacak. Destek personelinin istihdamına yönelik düzenlemeler de teklif aracılığı ile hayata geçirilecek.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Erdoğan'ın olası bir "emekli ikramiyelerine zam" kararını duyurması durumunda, ikramiye zamlarının söz konusu teklife eklenerek hayata geçirilmesi bekleniyor.

Kaynak: Birgün