CİDDİGAZETE

ORC anket şirketinin yaptığı anket sonuçlarına göre, "Bu pazar milletvekili genel seçimi olsa, hangi partiye oy verirsiniz" sorusuna, seçmenlerin yüzde 30.6'sı AKP derken, yüzde 26.5'i ise CHP dedi.

Anket sonuçlarına göre, Ali Babacan'ın parti kurması halinde "oy verebilirim" diyenler yüzde 11.6 iken, Davutoğlu'na ise yüzde 8.5'lik kesim "oy verebilirim" dedi.

Araştırma şirketi deneklere ilk olarak "Bu pazar seçim olsa kime oy verirsiniz" sorusunu yöneltti. Bu soruya gelen yanıtta AKP yüzde 30.6 çıkarken CHP yüzde 26.5, MHP yüzde 14.2, HDP yüzde 8.1, İYİ Parti yüzde 3.9, Saadet Partisi ise yüzde 1.7 oranında oy alıyor.

Deneklere yeni parti kurma hazırlığında olan Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu hakkında da sorular yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 11.6’sı Ali Babacan’a oy veririm derken, Ahmet Davutoğlu’na oy veririm diyenlerin yüzdesi 8.5’te kaldı.

ORC kadın ve çocuk cinayetleriyle gündeme gelen idam tartışmalarını da vatandaşa sordu. Ankete katılanların yüzde 71.7'si idamı desteklediğini söyledi.