CiddiGazete

Millî Gazete yazarı Zeki Ceyhan, AKP içindeki hesaplaşmaların hızlandığını ileri sürdü. Ceyhan, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun eski videolarını parti içindeki hiziplerin servis ettiğini iddia etti.

Ceyhan’ın ‘Hesaplaşma hızlanıyor!’ başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

AKP içindeki “çekişme” giderek “hesaplaşmaya” dönüşüyor.

Bir grup teşkilata “neşter vurulması” gerektiğini söylerken diğerleri “partiyi bitirirse damat bitirir” diyerek kolları sıvamış durumda.

Dikkat ettiyseniz son günlerde Numan Kurtulmuş ile Süleyman Soylu’nun eski konuşmaları yeni baştan servis edilmeye başlandı.

Kuşkusuz bu konuşmalar “parti dışı muhalefet” tarafından değil “parti içi hizipler” tarafından servis ediliyor. AKP içindeki her grup diğerinden kurtulabilmek için her yolu mubah görüyor.

Numan Kurtulmuş’un Kanal İstanbul ile ilgili konuşmaları herhalde durduk yerde ortaya çıkarılmıyor.

Kurtulmuş’u kendi hareketlerinin önünde engel olarak görenler O’nu Reis’in gözünden düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Kurtulmuş’un Kanal İstanbul kazısından çıkacak toprağı boğazın bir yerine doldurarak ada yapılmasını ve üzerine de Erdoğan için saray inşa edilmesini öneren konuşması servis edilerek sanki Erdoğan’a kimlerle çalışmakta olduğu hatırlatılıyor.

Aynı şekilde Süleyman Soylu’nun geçmişte AKP ve Erdoğan için söyledikleri servis edilerek saf dışı bırakılmasına çalışılıyor.

Laf aramızda Soylu o zamanlar demedik laf bırakmamış.

Şu satırlar Soylu’ya ait:

“Durmak yok yola devam diyorlar. Evet, yolsuzluğa devam!

AKP halkı kandırıyor. İktidara geldiklerinden beri yeni anayasa yapacağız diyorlar. Bugüne kadar bunu yapabildiler mi? Bu büyük milletimizle dalga geçmektir.

1980 anayasasının baskıcı gücünden milleti bugüne kadar kurtarmıyorsun sonra da 29 Mart’tan sonra yapacağız diyorsun.

Bu iddiaya kargalar bile güler.

Bugün AKP’nin iktidarda olması kendi maharetinden değil bizim kabahatimizden. Biz kabahatimizi biliyoruz, AKP’den bu milleti kurtaracağız.”

Evet, bütün bu konuşmalar durduk yerde yeniden servis edilmiş değil! AKP yönetimine ağırlık koymak isteyen hizipler Erdoğan’ın gözüne girebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar.

Gerçi onlar iç çekişmelerini hesaplaşmaya döndürüyorlar ama bizim açımızdan da oldukça iyi oluyor. Onların hakkındaki kanaatimiz pekişiyor.

Süleyman Soylu’nun yıllar önce yaptığı konuşmalar adeta bugün yapılmış gibi değil mi?

Gerçekten de içine düştükleri hale kargalar bile gülüyor.

AKP içindeki çekişmeler giderek hesaplaşmaya dönüşüyor.

Ve hesaplaşma sürekli hızlanıyor.