CiddiGazete- AKP’nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ÖTV zammı ve Doğu Akdeniz konularında açıklamalarda bulundu.

AKP Sözcüsü Çelik, ÖTV zammıyla ilgili şunları söyledi:

- Türkiye’nin içinden geçtiği sıkıntılar var. Pek çok destek paketi açıklanıyor. Bunun yanında da alınması gereken tedbirler alınıyor. Dolayısıyla bugün alınan tüm kararlar, birtakım rasyonel göstergelerin neticesi olarak yapılıyor.

- İçinden geçtiğimiz dönemi, diğer ülkelere göre pozitif ayrışarak geçiriyoruz. Kuşkusuz bazı noktalarda dünya ile birlikte biz de sarsılmaya devam ediyoruz. Ekonomi yönetimi bütünsel bir bakışla bu kararları alıyor.

- Önümüzdeki zamanlar içerisinde vatandaşımızın memnuniyetini artıracak kararlar alacağız.

"YUNANİSTAN KORSAN DEVLETTİR"

- Meis adası1947 Paris anlaşmasına göre silahsızlandırılmıştır. Oradaki güvenliği sağlamak için bir takım unsurlar bulunabiliyor, silahlı güç kapsamına girmeyecek şekilde.

- Yunanistan bugün için Doğu Akdeniz’de bir korsan devlettir, boyunu aşan işlere kalkışıyor.

- Yunanistan'ı bu tip provokasyonlardan kaçınması konusunda uyarıyoruz. Yunan Başbakanı’nın dünyada gezip yalvarmadığı ülke kalmadı.

- Yunanistan güvenli muhatap arıyorsa Türkiye'den daha güvenli bir muhatap yoktur. Bütün bu diplomasi Yunan hükümetinin ağır yenilgisiyle sonuçlanacaktır. Yunanistan'ın yalvardığı devletler, çıkarlarının bittiği sınırda Yunanistan diye bir şeyi görmezler.

- Yunanistan, Türk deniz kuvvetleri ile yanlış bir harekete girmesin. Mavi Vatan konusunda taviz vermeyiz.