CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin genel merkezinde milletvekilleriyle bir araya geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Erdoğan hakkında kullandığı “sömürge valisi” sözlerine cevap verdi.

Çelik şunları söyledi:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanına sömürge valisi diye bir ifade kullanmak yakışıksızdır. Milletin oylarıyla seçilmiştir. Türk ordularının başkomutanıdır. Sömürge valisi demek milli iradeye karşı saygısız bir ifadedir.

Siyasetin gerilimli olduğu anlar vardır. Bir mesele vardır ki o da şudur: Nerede duracağımızı, eleştiri ile hakaret arasındaki sınırın geçilip geçilmediğini siyasetçi belirleyemezse siyasetçi kendi durduğu meşruiyet alanını zehirlemeye başlar.

Sömürge valisi demek, meşru ve ahlaki değildir. Cumhurbaşkanlığı makamının devlet ve millet hayatımızda özel bir yeri vardır. Herkesin bu konularda dikkatli olması gerekir. Muhalefet yapılacaktır ama bunun sınırlarını geçmek kimseye yakışmayan bir yaklaşımdır.”

AKŞENER NE DEMİŞTİ?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Kanal İstanbul'un ihalesine girenlere ödeme yapmayacağız” diyen muhalefete, “Söke söker alırlar” diye seslenmesinin ardından partisinin dünkü grup toplantısında, “Âdeta bir sömürge valisi ağzıyla abuk sabuk konuşarak sana tüm makamları veren milletimize ihanet ediyorsun sayın Erdoğan... Senin görevin milletin olanı söke söke almaya kalkacakların yanında saf tutmak değil; Bu milletin hakkını, hukukunu söke söke almaktır...” ifadelerini kullanmıştı.