AKP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş, CHP'li rakibi Mustafa Bozbey'i eleştirdi. Aktaş, "Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok... Nerede din ve diyanetle problemli adam varsa, hepsinin ismini belirli merkezlere verdin" dedi.

Artı Gerçek’te yer alan habere göre Alinur Aktaş, seçim çalışmaları kapsamında İnegöl'ü ziyaret etti. Aktaş burada CHP'li rakibi, 20 yıldır Nilüfer Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Bozbey'in kampanyasına Emir Sultan Camii'nde dualar eşliğinde başlamasını eleştirdi.

Aktaş şunları söyledi:

“Her şey o kadar tatlı tatlı gidiyor ki, seçim nelere kadir. Benim rakibi biliyorsunuz, Emir Sultan'dan başladı. Emir Sultan'ın varlığı aklına gelmiş. Kalktı dedi ki; 'Mevlidin yazarı Abdurrahman Çelebi'. İkaz ettiler bunu dediler ki; 'Süleyman Çelebi'. Dedi bir yere ismi mi verildi... Allah'ım sen nelere kadirsin. 20 senedir Nilüfer'de belediye başkanlığı yapıyorsun. Arkadaş yaptığı nereye bir Allah dostunun, bir padişahın, bir tane Türk büyüğünün ismini verdin? Nerede bu devlete ve bayrağa savaş açmış, Türkan Saylan, Uğur Mumcu, Nazım Hikmet, Bahriye Üçok... Nerede din ve diyanetle problemli adam varsa, hepsinin ismini belirli merkezlere vermiş. Şimdi seçim zamanına geldik, Bursa gibi Osmanlı şehrinde, Emir Sultan'da dua ile başlamak... Yaptığın festivalleri, kurduğun vakıfları bunları söylemiyorum artık. Bunlar zaten evlere şenlik. Gerçekten hepimizin evladı var. Dinimizi az yaşarız çok yaşarız ama o icra edilen festivallerde nasıl rezilliklerin olduğunu ben net bir şekilde ifade etmek istiyorum."