CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in parti yönetimde ciddi bir değişiklik için düğmeye bastığı iddia edildi.

Partide en son yapılan değişiklik Bingöl'de bir vatandaşa küfür ettiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olan Lütfü Türkkan'ın yerine yeni grup başkanvekili olarak Erhan Usta'nın getirilmesi olmuştu.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın iddiasına göre Meral Akşener, performansa bağlı olarak İyi Parti Başkanlık Divanı'nda değişiklik yapmak için harekete geçti.

"KİMSE ALINGANLIK GÖSTERMESİN"

Akşener'in "Kimse alınganlık göstermesin" diyerek kararını açıkladığını söyleyen Sarıkaya'ya göre değişim gelecek haftaya kaldı. Muharrem Sarıkaya'nın iddiası şöyle: "Beklenti dün itibarıyla bu değişikliğin yapılması yönündeymiş. Ancak Akşener belki de 28 Şubat'taki toplantıyı da düşünerek bu kararını dün itibarıyla uygulamaya koymaktan vazgeçmiş; toplantıyı 25 veya 26 Şubat'a ötelemiş. Bu tarihte yapılır mı bilinmez, ama en geç 15 gün içinde İYİ Parti yönetiminde ciddi bir değişikliğin olacağı kesin. Değişikliğin İYİ Parti'de nasıl bir etki yaratacağını kestirmek de zor..."