CiddiGazete- Yeniden ibadete açılmasının ardından 24 Temmuz'da Ayasofya’da kılınacak ilk Cuma namazı için hazırlıklar sürüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ilk namaz için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i de davet etti.

Kemal Kılıçdaroğu, gelen davete teşekkür etti ancak ibadetin kameralar önünde gerçekleştirilmesini doğru bulmadığını ifade ederek katılmayacağını bildirdi.

Korumasının coronavirüse yakalanmasının ardından karantina süreci devam eden Meral Akşaner'in açılışa katılıp katılamayacağına doktorlarının karar vereceği, onay çıkması durumunda Akşener’in de Ayasofya'daki cuma namazına gideceği bildirildi.

GAZETECİLERİN LİSTESİ BEŞTEPE'DEN GİTTİ!

Ayasofya'da kılıncak ilk cuma namazı için bazı gazeteciler de Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından özel olarak davet edildi.

Yandaş gazeteci Süleyman Özışık'ın Ayasofya için davet aldığını sosyal medyadan açıklaması üzerine, diğer isimlerin kim olduğu konuşulmaya başlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, davetli listesinin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden geldiğini, kendileri tarafından bunun açıklanmasının doğru olmayacağını bildirdiler.