CiddiGazete- 31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde Fatih Belediye Başkan Adayı olan İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi İlay Aksoy, Demokrat Parti'ye geçti.

İlay Aksoy, İyi Parti'den istifa ettiğini şu ifadelerle duyurdu: "Sessiz işgale dönüşen göç ile daha etkin ve kurumlaşmış bir yapıda ve destekle mücadele edebilme imkânını bulacağım Demokrat Parti'de, 06.03.2022 tarihinden itibaren çalışmalarımı yürüteceğimi paylaşmak istiyorum."

"Suriyeli" karşıtlığına rağmen, Beşar Esat'ın eşi Esma Esat'la yakın diyaloğu olan İlay Aksoy, Demokrat Parti'nin 14. Olağan Büyük Kongresi'nde 50 kişilik Genel İdare Kurulu'na seçildi. Aksoy, GİK'te Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt'la birlikte siyaset yapacak. İlay Aksoy'un, DP'de başkanlık divanında da yer alacağı öğrenildi.

MERAL AKŞENER'E TEŞEKKÜR ETTİ

Demokrat Partili İlay Aksoy, İyi Parti'ye veda mesajında, "Kurucularından olduğum İyi Parti'den ayrılırken ilk başta Genel Başkanı olan Sayın Meral Akşener’e şükranlarımı sunar, birlikte kurmuş olduğumuz parti sayesinde sahsıma tanımış olduğu fırsatlardan ötürü kendisine her daim minnettar kalarak teşekkür ederim" dedi.