İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener seçim sonuçlarına ilişkin konuştu. Akşener "Aziz milletimiz, 31 Mart seçimlerinin ardından, 6 Mayıs’ta YSK eliyle yapılan sandık darbesine olgunlukla ve kararlı bir cevap vermiştir" dedi.
Meral Akşener 23 Haziran sonuçlarını "iktidara bir uyarı" olarak niteleyerek "Milletimiz bu zihniyetin kulağını çekmiştir. İradesine sahip çıkmış ve sandığı tekmeletmeyeceğini bir kez daha kalın harflerle ifade etmiştir" ifadelerini kullandı. 
Akşener'in konuşmasının tam metni şu şekilde:
"Yine ve yeniden bir demokrasi dersi veren büyük Türk Milleti’ni selamlıyorum.
Aziz milletimiz, 31 Mart seçimlerinin ardından, 6 Mayıs’ta YSK eliyle yapılan sandık darbesine olgunlukla ve kararlı bir cevap vermiştir.
Türk demokrasi tarihi, millet iradesini yok sayanlara, sandık tekmeleyenlere, bizzat milletimizin verdiği derslerle doludur.
23 Haziran seçimi, 31 Mart’taki seçim sonucunu, hukuksuzca ve keyfi olarak yok sayan, hukuk tarihimize kara bir leke olarak geçecek bir gerekçeyle iptal eden iktidar ve küçük ortağına yapılmış ciddi bir uyarıdır.
Milletimiz bu zihniyetin kulağını çekmiştir. İradesine sahip çıkmış ve sandığı tekmeletmeyeceğini bir kez daha kalın harflerle ifade etmiştir.
Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu seçimin kazananı, milli iradedir, Türk Milleti’dir.
Bu yanıyla da 23 Haziran tarihi, demokrasi tarihimizin altın sayfalarından biridir.
Şimdi herkes başını iki elinin arasına almalı, aziz milletimizin verdiği mesajı doğru okumalıdır.
Milletimiz “Ben yaptım oldu” diyenlere, “Dur orada. Söz de, karar da benim” demiştir.
Milletimiz, Türkiye’yi aile şirketi gibi yönetme hevesinde olanlara, “Bu ülkenin tapusu ortaktır ve ben de hissedarım” demiştir.
Ve milletimiz, demokrasi fukarası akıllara, unutamayacakları bir ders vermiştir.
İstanbullu hemşehrilerim, “seçilmiş Büyükşehir Belediye Başkanı” olan sayın Ekrem İmamoğlu’nu, 23 Haziran’da bir kez daha seçerek, gaspedilen hakkını teslim etmiştir.
Hem vicdani hem de hukuki bir hak ve gerçek, millet iradesinin mührüyle tescil edilmiştir.
Türk Milleti’ne, yazdığı bu demokrasi destanı için bir kez daha şükranlarımı sunuyor,
Sayın Ekrem İmamoğlu’na başarılar diliyorum."