CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Tunceli ve Pertek'de gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun adaylık hakkı bulunduğunu belirten Meral Akşener, "Birincisi Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusu elbette hakkıdır, elbette saygı duyulması gereken bir durum.

Ben CHP'nin genel başkanının Cumhurbaşkanlığı adaylığına dair böyle bir tutumunun olmasını saygıyla karşılarım.

Burada bir başka partinin genel başkanı olarak söz söyleme hakkını kendimde bulmam. Dolayısıyla o konuda bir yorum yapmamız son derece ayıp olur" dedi.

"SİSTEMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN MECBURUZ"

Türkiye'de cumhurbaşkanlığı adaylığı kesin olan tek kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Akşener, Millet İttifakı olarak yerel seçimlerdeki başarı getiren modelin yeniden uygulanacağının sinyalini verdi.

Akşener, "Biz 31 Mart'ta CHP ve İYİ Parti ittifak yaptık bunun neticesinde İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana'yı kazandık. Bu belediye başkanları kimindi? Elbette CHP'nin belediye başkan adaylarıdır. Millet İttifakı'nı kurduğumuz için aynı zamanda Millet İttifakı'nın da adaylarıdır" şeklinde konuştu.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı sistemine yönelik eleştirilerini sürdürerek, sistemi değiştirmenin tek yolunun Cumhurbaşkanlığını kazanmak olduğunu belirterek, "Biz sisteme karşıyız yani partili cumhurbaşkanlığı sistemine karşıyız. İttifakımızda bu yöndendir. O nedenle iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişin yolu cumhurbaşkanlığını kazanmaktır" ifadelerini kullandı.

"İTTİFAK GENİŞLEYECEK Mİ?"

İttifaklar konusunda da açıklamalar yapan Akşener, "31 Mart önemli bir projedir. İstanbul ve Ankara'nın alınamaz denilen iki şehrin alındığı bir projedir. Şimdi ne var? Millet İttifakı kaç partiden oluşacak, onu biliyor muyuz? Ben İYİ Parti Genel Başkanı olarak bilmiyorum.

Bu telaşı anlayabilmiş değilim ben. Biz Gelecek Partisi ve Deva Partisi'nin genel başkanları aday mıdır değil midir ben bilmiyorum, sonra belediye başkanlarımız aday olacak mı bilmiyoruz" dedi.