CİDDİGAZETE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Akşener'in konuşmasından satır başları:

"Böyle diyor, muhteremlerin sinirini bozuyorsunuz. Ondan sonra uykuları kaçıyor. Yazıktır sinirlerini bozmayın. Kumpas davalarının savcısı olmakla övünenleri bir kez daha Allah’a havale ediyorum. Bu vesile ile Ergenekon kepazeliği sonucunda beraat eden tüm mağdurlara geçmiş olsun diliyorum. Ülkemiz yepyeni bir dönemi eski ve büyüyen sorunlarla karşılıyor. Zaman zaman devletlerin sorunları olur fakat bu kez yaşananlardan ve sonuçlarından ders çıkarmayan, aynı hatalara tekrar düşen bir iktidar var. Dünya birkaç gündür G-20 zirvesini konuşuyor. Türk milletine bambaşka bir hikâye anlatılıyor. ‘Trump bizi seviyor, yaptırım olmayacak’ manşetlerine inanmayın. Türkiye’ye tezgâh hazırlayanlara karşı elbette devletimizin yanındayız ancak düne kadar düşman olan Trump’ı cici çocuk ilan eden medyaya bakmayın. Trump’ın Erdoğan’la yaptığı görüşme esir alındığımızı ortaya koydu.

Anlaşılıyor ki S-400’ler alınsa bile bir depoda küflenmeye terk edilecek. Vatandaşın parasıyla gıcır gıcır patriotlar alınmaya devam edilecek. Bir silah satma yarışının aktörü oldu çıktı Sayın Erdoğan. Libya’da olanlar iktidarın yaşananlardan ders çıkarmadığının bir başka kanıtı. İktidar Suriye’deki hatalarını daha küçük ölçekte Libya’da tekrar ediyor. 6 vatandaşımız Libya’da çatışan grupların eline rehin edildi

‘KENDİNİZ ETTİNİZ, KENDİNİZ BULDUNUZ’

Erdoğan’ı kimler nasıl ikna etti anlamakta zorlanıyorum. Erdoğan’ın yakın çevresi ve ortağı tarafından oyuna getirildiğini düşünüyorum. Birileri size tek adam rejimine ikna etti, nefsinize iyi geldi peki sonuç ne oldu? Şimdi her yanlış kararın bizzat siyasi sorumluluğu değil misiniz? herkes kenara çekiliyor, siz ortada dört dönüyorsunuz. İktidar nimetleriyle onlar gününü gün ederken siz yalnız kalıyorsunuz. Ak Parti ile Saray’ın arasına fersah fersah mesafe girdi. Bunların faturası hep size kesiliyor. Kendiniz ettiniz, kendiniz buldunuz. Millet ortak akıl, rasyonel yönetim istiyor. Siz her şeyi biliyor gibi davranıyorsunuz, millet israf olmasın istiyorsunuz. Siz 300 araba ile gezip Saray’ın masraflarını büyütüyorsunuz, varınızı yoğunuzu o 5 müteahhitin önüne seriyorsunuz. Yapmayın, Türkiye’de daha fazla eziyet etmeyin. Sizi bu makama getiren milletinize karşı duyarlı davranın.

‘SARAY’LA SAADET OLMAZ’

Milletle inatlaşmaya devam ediyorlar. Sandıkta başaramadıklarını vesayetle yapmaya başlıyorlar. Belediye başkanlarının yetkilerini alıyorlar. Millet ehil olanı seçmedi demek bildiğiniz cunta kafasıdır. Milletin iradesini beğenmeyen bir yönetim olamaz. Sayın Erdoğan’a bir kez daha hatırlatıyorum; siz kendinizi millete anlatamadığınız için değil, milleti anlamadığınız için yenildiniz. Siz yandaş medyanız ile millete sesinizi duyurdunuz ama milletin feryadını duymadınız. Milletle aranıza 300 araba, 1100 odalı Saray oldukça milletten uzaklaşırsınız. Saray’la saadet olmaz. Saray öyle bir paralel evrendir ki sandıktaki mesajı bile anlayamazsınız. Türk milletinin kararına saygı duyun, vesayet girişimlerine son verin.

‘BU NASIL CİDDİYETSİZLİKTİR!’

Çıkıp milletten af dileyeceklerine hâlâ aklımızla alay etmeye devam ediyorlar. Küçük ortak açıklama yapıyor; ‘Öcalan cani HDP’ye tarafsızlık çağrısı yapıyorsa bunu görmezden gelemezdik.’ Dün flu görüyordu bugün görmeden duramıyordu. Küçük ortak dememe de kızıyor ne diyeyim, eş başkan mı diyeyim? Peki Sayın Erdoğan ne diyor, ‘Ben Osman Öcalan’ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum.’ Bilmiyordur bilmiyordur. Kandırıkçılar tarafından senelerdir kandırılıyor. Ama TRT’ye güveniyorum diyor. Bir de bu rezilliğe imza atanlara, bir de bu işe sahip çıkıyor. Sayın Erdoğan, TRT ekranlarına çıkarılan o adam karakollarımıza saldırmış, 74 vatan evladımızı şehit etmiş bir alçaktır. Hadi bizi, milletimizi saf sanıyorsun, atıp tutuyorsun da mahşerde şehitlerimize ne diyeceksin? Devlet yönetiyorsun devlet, bu nasıl ciddiyetsizliktir. Milletin vergileriyle saltanat süren TRT öyle ya da böyle TC.’nin kanalıdır. Orayı terör örgütünün borazanı haline getirmekten hicap duyun.

‘HER BAŞARISIZ İKTİDARIN ARKASINDA BİR BAHÇELİ VARDIR’

Bu arada dedikodu seansının geçtiği grup toplantısında içişleri bakanlığı yaptın yolları neden sen yapmadın dedin. Muhterem, Öcalan’ın kardeşi katil Osman Öcalan'ın katil olduğunu bilmeyen cumhurbaşkanı, elbette içişleri bakanlığının görevinin terörle mücadele olduğunu bilmez. Sana tavsiyem her türlü evrak elinin altında. Bu 8 ayda hangi emirleri imzalamışım hangi terör mücadelesine ilişkin en kritik kararları almışım? Öğren öğren. O içişleri bakanlığını meşgul eden iftiracı zat da öğrensin ve görevinin asayişi sağlamak olduğunu öğrensin. Böyle bir ciddiyetsiz insan grubu görülmemiştir. Hâlâ teşekkür bekliyorsun, hiç kusura bakma. Bizden Sayın Bahçeli gibi olmamızı sakın bekleme. Hani her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır denir ya her başarısız iktidarın ardında bir Bahçeli vardır. Her ekonomik krizin arkasında bir Bahçeli vardır. Girdiği her ortaklık bir daha iflah olmuyor. Çok şükür biz ucuz atlattık. İyi ki bizi attı. Ben de Sayın Bahçeli’ye bir teşekkür edeyim. Hakkı teslim ederim, terörist başının mektubuna sahip çıkarak, iftira atarak, nefret kusarak İYİ Parti’yi kurmamızın ne kadar doğru olduğunu, davamızın ne kadar haklı olduğunu cümle aleme kanıtladın. O yüzden Sayın Bahçeli size de teşekkürler

‘NE ZAMAN SURİYELİLER DÖNER, O ZAMAN TEŞEKKÜR EDERİM’

Sayın Erdoğan bana yaptıklarımız için neden teşekkür etmiyorsun diye soruyor. Sen yol yaptın diye teşekkür isteyemezsin. Allah 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü yapanlardan razı olsun. Sen yapsaydın Asya ile Avrupayı birbirine bağladık diye teşekkür beklerdin. O ballı ihaleleri alanlar teşekkür etsin sana. Milletin cebinde o köprülerden geçecek para bırakmadın. Gençlerin işi, araba alacak parası yok. Onlar için ne yaptın? Ne zaman Suriyeliler evine döner o zaman teşekkür ederim. Milletin kanını emen hırsızlardan hesap sorarsanız o zaman teşekkür ederim. 3-5 müteahhidin cebini doldurdun diye teşekkür etmem."