CiddiGazete- Barolar, yapılarının değiştirilmesinin planlandığı yasal düzenlemeye karşı başlattıkları Savunma Yürüyüşü’nün ikinci gününde Ankara’da kurulan barikata karşı direnişlerini sürdürüyor.

Türkiye’nin dört bir yanından başlattıkları Savunma Yürüyüşü’nün ardından Ankara’da buluşan baro başkanlarına engelleme ikinci gününde de sürüyor. Ankara girişine durdurulan avukatlara yönelik abluka gece boyunca devam ederken polis, baro başkan ve temsilcilerine gönderilen yemeğe el koydu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise eylemlerini sürdüren Baro başkanlarına gece yarısı çorba ve yağmurluk gönderdi.

AKŞENER, BARO BAŞKANLARINI ZİYARETE GİTTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Meclis'te yaptığı grup toplantısının ardından, Ankara'ya girişi engellenen baro başkanlarını ziyarete gitti. Alanda baro başkanlarıyla görüşen Akşener, desteklerini belirtti.

Dünden bu yana 5 kez müdahaleyle karşılaşan hukukçular, gece de etrafları iki ayrı bariyerle kapatıldı. Abluka altına alınan Baro başkanlarının bariyerlerin dışına çıkmasına izin verilmiyor.