CİDDİGAZETE

Pazartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i İYİ Parti genel merkezinde ziyaret etmişti. Akşener de bugün sabah saatlerinde Kılıçdaroğlu'na iade-i ziyarette bulundu.

Görüşme sonrası basın mensuplarına konuşan Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bu seçim sonu belli olmayan bir problem haline geldi. Buradan Erdoğan'a sesleniyoruz. Partilerimiz olarak yardımcı olmaya hazırız. 17 yıldır memurların işe alımı sizde. 17 yıldır bu ülkede seçim yapılıyor. AK Parti kazandığında seçim güvenliği muhteşem, başka aday kazanırsa hile var. Sandık güvenliğini sağlayamadıysanız sorun sizde. İkamet zorunluluğunu biz mi kaldırdık? Siz kaldırdınız. Yıldırım bin oyla, iki oyla kazansaydı biz bunu konuşacak mıydık?

Bugün İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi gibi bir durum ile karşı karşıyayız. Türkiye'de böyle bir şey Evren döneminde bile görülmedi. Bir şey daha var. Aynı zarflara oy kullandık. '24 ilçe aldık, belediye meclis üyelerinin de çoğunluğu bizde' dedi. Aynı zarftan çıkan belediye meclis üyelerini kabul edip nasıl İstanbul başkanını kabul etmiyorsunuz? Aradan geçen zaman içinde ne oldu, kim ve kimler kulağa ne fısıldadı ki bugün bu noktaya geldik. 10 günde Erdoğan'ın kulağına kim ne fısıldadı? Bunun cevabının aziz ve gazi milletimize verilmesi gerekir.

Sandık başkanlarının asker olduğuna dair bir şikayet var. Köylerde sandık başkanı olan imamlar var. Bunları kim tayin etti? Sistemi niye değiştirdiniz? Neden FETÖ ile doğru düzgün mücadele etmiyorsunuz?

Partisi bizim evimizde kuruldu. Erdoğan o zaman o gruba uzaktı. O masaya nasıl oturdu. Hem eğitimi, yargıyı teslim ettirdi. İYİ Parti'nin verdiği iki araştırma önergesini reddettiniz. Meral Akşener'in FETÖ ile mücadele komisyonuna tanık olarak dinlenme için karar verildikten sonra davet mektubunu geri çeken irade kimdir?

Türkiye'de 10 gün boyunca bir kaos yaşanmaktadır. İnsanların umutlar, neşesini ortadan kaldırdı.

Sayın Erdoğan ergen tribini, ergen sinirini milletimizden çıkarmak istiyorsa yanlıştır. İçişleri Bakanlığı'na yakışmayan Karamollaoğlu ve Akşener'in Kandil'de anlaşma imzaladı diyenlere fatura kesilmelidir. Millete 'öküz' diyene fatura kesilmelidir.

Bahçeli'nin teklifi Türkiye'yi eyalete bölmek anlamına geldiğini söylemek isterim.

Evren döneminde Özal görevi sorunsuz devraldı. Bir faturayı da ortağına kesmelidir. Buradan bir şey daha söylemek isterim. Bu millete zillet diye hakaret edenler, beka diyenler, bekayı alay konusu yapanlar sorgulanmalıdır. Bahçeli'nin teklifi Türkiye'yi eyalete bölmek anlamına geldiğini söylemek isterim. Bu millet muhtar olamaz diyenlere karşı Erdoğan'ı başkan yapmıştır. Böyle bir saygısızlık yapılmasına da sandıkta cevabı verecektir.

Sayın Binali Yıldırım; siz bu ülkede Meclis başkanlığı yaptınız ve aday oldunuz. Tarih sizi böyle yazmasın. Partinizin içindeki beceriksiz, kifayet insanları uyarın. Binali Yıldırım, Erdoğan hemen Şentop beyefendiyi istifa ettirin, Binali Yıldırım'ı Meclis Başkanlığı'na aday gösterin. Biz İYİ Parti aday olarak destekleyeceğiz" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu, "Ekonomi gündemi varken İstanbul seçimlerini konuşuyoruz. Demokrasiden uzaklaşıyoruz. Bir kişinin talebine göre seçim sonuçlarını şekillendiriliyor. 7 madde halinde YSK'yı göreve çağıracağım" dedi.7 maddeyi sıralayan Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından başlıklar şöyle:

"YSK, yasalara ve önceden aldığı kararlara uymak zorunda.  YSK, seçimden kaybedenlerin devleti kullanmasına izin vermemelidir. YSK'da hakimler mi var iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istedikleri mi var. İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak seçimi değiştirmesine YSK dur demelidir. YSK'nın alacağı karar demokrasinin önüne açacaktır."