CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İnsan Hakları ve Doğu Türkistan" konulu toplantının ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Meral Akşener, olası bir ekonomik OHAL durumunda Türkiye'nin iflas edebileceğini söyledi.

Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarını hatırlatarak, "Bakan Nebati 'Çin modeli değil' dedi, kendisini uyarayım lideri ile konuşmasında fayda var" dedi.

Akşener'in değerlendirmelerinden satır başları şöyle:

- Sayın Erdoğan faizle ilgili nas dedi, bu dini bir tarif. Dini tariften Çinli tarifine geçtik ekonomide.

- Asıl vahim olan ekonominin başına getirilen arkadaşımızın, inşallah, maşallah üzerinden tarif var.

- Ekonomi temennilerle yönetilemez. Oranın patronu olmak üzere gelen kişi temenni ile ekonomiyi yönetemez. Kendi varlığı üzerinden bir kefalet ortaya koyamaz.

- Maliye Bakanları devlet hazinesiyle ilgili kefalet koyarlar. Ben bu konuşmaları büyük bir ciddiyetsizlik olarak görüyorum.

- Hükümeti, bütün yöneticileri acilen ciddiyete davet ediyorum. Türkiye bir devlet krizi yaşıyor. Konuşmalarına dikkat etmelerini öneriyorum.

OHAL İLAN EDİLEBİLİR Mİ?

- Bugün itibarıyla dış güçleri iki günlük bir sürede kenara koymuşlar. İki görüş geldi dünden itibaren.

- Birincisi Japon bankasının raporu, ikincisi İzzet Özgenç hocanın Duvar gazetesinde ortaya çıkan yorumu.

- İzzet Özgenç hocamız aynı zamanda hukuk profesörüdür ve etkili bir hocadır. "Olağanüstü hal ilan edilebilir" diye bir kavram var. Dış güçler bırakılmış bir kenara, iç güçlere gelmiş iş.

- İç güçler dediğiniz zaman, sermaye kontrolünden başlayarak bankadaki dolarlara yani vatandaşın dolar mevduat hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği gibi bir endişe yaratır ki, bu Türkiye'nin iflas etmesine sebep olur.

- Bu konuda herkesi ciddiyete davet ediyorum. Sakın ha öyle bir el uzatma olmasın!