CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin yeni yasama yılındaki ilk grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert ifadelerle yüklendi.

Meral Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

- Geldikleri gibi gittiler. 15 yıl üniversite öğrencilerime 3 devlet adamını anlattım.

- Biri Sultan Alparslan'dı, ikincisi Fatih Sultan Mehmet Han'dı, üçüncüsü mavi gözlü bozkurt Mustafa Kemal Atatürk...

- Onların şahsında bu ülke için terini akıtmış, istikbalini feda etmiş, şehidimizin Allah ruhlarını şad etsin.

"NEREDE KALMIŞTI?"

- Nerede kalmıştık? İYİ Parti olarak bu yıl da milletimizin gür sesi olmaya, hakikate ışık olmaya devam edeceğiz.

- Milletimizi yalandan, talandan koruyacak; devletimizi de satıp savanlardan koruyacağız. Sandık geldiğinde Türkiye'yi milletin evinde, milletimizle birlikte yöneteceğiz.

"İKTİDAR İÇİN YOLUN SONJU GÖZÜKYOR"

- İktidar için artık yolun sonu gözüküyor. Mızrak artık çuvala sığmıyor. 3Y'yi yok etmek için iktidara gelen Sayın Erdoğan'ın yoksulluğu yöneten, yasakları normalleştiren, yolsuzluğun da üstünü örten yönetim anlayışı artık gün gibi önümüzde duruyor.

- Geçtiğimiz günlerde Sayıştay denetim raporlarını açıkladı. Bu seneki raporlarda da yolsuzluk ve israf hız kesmemiş.

"BÖYLE CİDDİYETSİZLİK OLAMAZ"

- Geçtiğimiz günlerde Sayıştay denetim raporlarını açıkladı. Bu seneki raporlarda da yolsuzluk ve israf hız kesmemiş. Sayıştay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın raporuna göre Avrasya Köprüsü geçişlerinde kur hesabını yanlış yapmış.

- Geçiş garantisini de yanlış hesaplamış. Tünelden garanti edilen 25 milyon araç yerine yalnızca 12 milyon araç geçmiş.

- Pek düşünceli arkadaşlar ihale sahibi şirkete 494.2 milyon lira ödemesi yapsın, millet ağlasın, yandaş gülsün diye.

- Beceriksizliğin faturası yine milletimize kesilmiş. Bakanlığın rapora verdiği cevap "Bunlar yalan." Böyle ciddiyetsizlik olmaz, olamaz.

- Bir başka akıl dışı yolsuzluk örneği de Karayolları Genel Müdürlüğü’nden. Toplam maliyeti 1588 lira olarak hesapladığı bir işe tam 8 milyon 646 bin lira ödemiş.

- Sayın Erdoğan, o atadığın bürokratlar sence kimi örnek alıyorlar? İsraf ve yolsuzluk batağına batmış bu bürokratların ilham kaynağı bizzat sensin.

- Sayıştay Raporları'na göre bir günde tam 7.9 milyon lira, senede ise 2.8 milyar lira harcamışsın sayın Erdoğan. 6 yıl içindeki harcamalarını da 10 katına çıkarmışsın.

- Sayın Erdoğan, bu öyle bir israf ki, böylesine israfın dibini böyle sıyırmasaydın, şayet harcamalarını 10 katına değil bari 5 katına çıkarsaydın ne olurdu biliyor musun?

- Barınma sıkıntısı çekeneler hiçbir öğrencimiz olmazdı. Üretmeyi bırakan çiftçilerimiz, pandemide açıkta bıraktığın için iflas eden esnafımız olmazdı.