CiddiGazete- Şehit Fethi Sekin Anıtı'na çiçek bırakan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, terör örgütü PKK'nın 3 yıl önce düzenlediği terör saldırısında gösterdiği kahramanlıkla faciayı önleyen şehit polis memuru Şehit Fethi Sekin ve tüm şehitlerimiz için Fatih okudu.

Ardından Çeşme İlçe Başkanlığı'na giden Akşener, burada düzenlenen Tohum Takas Şenliği etkinliğine katıldı.

FOTOĞRAFLAR: CiddiGazete

Etkinlikte bir konuşma yapan Akşener, tarımda tohumun önemine değinerek, Türkiye’nin pek çok üründe ikinci kez aynı tohumun yetiştirilemediği bir sistemin içine girdiğini söyledi.

"BEN BİR KÖYLÜ KIZIYIM"

Akşener, buradan çıkmanın yolunu ise şu sözlerle özetledi: “Milli ve yerlilik diyorlar ya; asıl milli ve yerlilik Anadolu’nun keçisini, Anadolu’nun koyununu muhafaza etmekle olur. Ben bir köylü kızıyım; ay çekirdeği yetiştirirdik, buğday ekerdik. Kimseye muhtaç olmadan bir hayat yaşanırdı. Şimdi köylü için toprağı ekmesin, toprak boş kalsın diye teşvik veriliyor ve köylü evinde tutunmak zorunda kalıyor. Ekerse ektiği ürün para etmiyor girdiler çok pahalı ve sonuç itibariyle burada bir devlet bakış açısı yok. Bu tohumdan üretilen ürünü satın almak zorundasınız. Ama ben inanıyorum sizin gibi inisiyatif sahibi ve inanmış insanlar bu işi başaracaklar. Belki de 1-2 sene sonra buraya tekrar geldiğimizde başka şeyler konuşuyor olacağız. Rant... Rant... Onun dışında başka bir şeye bakılmıyor. Türkiye nasıl saman ithal ediyorsa, nasıl buğday tohum, mercimek, soğan, sarımsak ithal ediyorsa, birgün dış politikada bir problem olduğunda bunları satmazlar ve bu ülke aç kalır aç. O yüzden kendimiz yetiştirmek zorundayız. Anadolu’nun tohumlarını yetiştirmek ve satmak zorundayız. Buradaki hanımefendi ve beyfendilere teşekkür ediyorum. Zor bir şeye soyundunuz ama başardığınız zaman her şey çok farklı olacak” dedi.

Çeşme esnafını da ziyaret ederek İzmir ziyaretlerini tamamlayan Akşener, 3. Yerel Yönetimler Çalıştayı'na katılmak üzere Sheraton Otel’e geçti.