CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle yemekli toplantıda bir araya geldi. Gündeme dair sorulara cevap veren Akşener, Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili de değerlendirme yaptı.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanlığı'na aday mısınız?" sorusunu Meral Akşener şöyle cevapladı: "Benim kişisel olarak inatlaşma huyum yok. Referandumdan başlayan süreçten itibaren kendimi bu millete borcunu ödeyen bir insan olarak görüyorum. İnatla, 'ben ben ben' deme gibi bir huyum yok."

Bu ifadelerden, Meral Akşener'in önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayacağı kanaati ortaya çıktı.

Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

- Siyasette tek sesliliğin hakim olduğu, 'patron bilir' anlayışına karşı duruyoruz. Bu yüzden en küçük kararı bile toplantı yaparak alıyoruz.

- İYİ Parti'nin mevcut üye sayımız 259 bin 410. Bunu Haziran'a kadar 300-350 bine çıkarmayı hedefliyoruz.

- Çat kapı siyaseti izliyoruz. Tüm ilçeleri geziyoruz. Nutuk atmak yerine seçmeni dinliyoruz. Bizden istenen şu:

1- Gazetecilerin buralara gelmesini sağlayın

2- Dertlerimizi dinlesinler

3- Kamuoyuyla paylaşsınlar

- İnsanlar somut sorunlarının iktidara ulaştırılmasını bekliyorlar.

‘YENİ PARTİLER DEMOKRASİYİ GÜÇLENDİRİR’

- Yeni kurulacak partiler seçmen açısından iyi. Yeni partiler seçenekleri arttırır, rekabeti arttırır. Demokrasiyi güçlendirir. Buna inanıyoruz. Ama şu da var: biz rakibiz. Ak Parti ile de CHP ile de rakibiz. Bu nedenle ittifaklar konusunda şimdiden bir şey söylemek istemem.

‘PARLAMENTER SİSTEME BİZİ ERDOĞAN GEÇİRECEK’

- Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi keşke çalışsaydı. Tutmadı. Şimdi 7'den 77'ye Türkiye'de ne olsa, herkes Sayın Erdoğan'dan biliyor. Tek adam rejiminin getirdiği durum.

- Kısa, öz, sivil yeni bir Anayasa ile iyileştirilmiş parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğine inanıyoruz.

- Ben iyileştirilmiş güçlendirilmiş parlamenter sisteme bizi Sayın Erdoğan'ın geçireceğini düşünüyorum.

- Saray Erdoğan'ı kapattı, steril hale getirdi. Paralel evren yarattı. 31 Haziran ve ikinci İstanbul seçimini AK Parti incelesin derken bunu kastediyorum. Sonuçta Erdoğan'ın sağduyusunun hakim olacağına inanıyorum.

'DEMİRTAŞ TİYATROSU' FOTOĞRAFI

- Biz insanların tercihlerine karışmayı kendimize yakıştırmıyoruz. Kim nereye gitmek isterse gider. Sayın Kılıçdaroğlu ‘HDP, PKK ile ilişkisini kesmeden kendileriyle ilişki kurmayız' demişti. Ben buna bakarım. Bu konuda değişiklik yok.

- Ben 'megri megri' konusunda, Emine Erdoğan konusunda hiç konuşmadım. Kadınların özne yapılmasına karşıyım. Ben bir siyasi partinin, kurumsal yapının başındayım. Dolayısıyla davet gelseydi gitmezdim. Eşime davet gelseydi o da gitmezdi.

Fotoğraflar: CiddiGazete

CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY MISINIZ?

- Benim kişisel olarak inatlaşma huyum yok. Referandumdan başlayan süreçten itibaren kendimi bu millete borcunu ödeyen bir insan olarak görüyorum. İnatla, 'ben ben ben' deme gibi bir huyum yok.

- Başkanlık sistemi üzerinden gidilirse, insanları üzen taraf olmayız. Kendimi Sayın Erdoğan'ın yerine koyuyorum 2023'e kadar süresi var o yüzden seçim öngörmüyorum.

- Gerçekçilikten uzak aşırı duygusal bir ortamda yaşıyoruz. Sayın Erdoğan alacaklı olmayı sever, borçlu olmayı sevmez. İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında bize karşı rasyonel bir tutum izledi. Hiçbir şey söylemedi. Ama aşağıda İYİ Parti ve Meral Akşener şeytanlaştırıldı. Evim basıldı. Basanlar beraat etti.

- İki yeni parti konusunda, Erdoğan kendini, çok yakın çalışma arkadaşları olduklarından, alacaklı hissediyordur. Dolayısıyla rasyonel davranmaz. Yani şenlikli günler.