CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Meral Akşener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirmesinden sonra tekrar tartışılmaya başlanan terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la ilgili değerlendirme yaptı. Akşener, asker katili Öcalan için "AKP'nin gizli ortağı" dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

İktidarın boş konuşmaları, öfke nöbetleriyle geçirdiği bir haftayı daha geride bıraktık. Sayın Erdoğan ve arkadaşları her hafta olduğu gibi bu hafta da dertli çiftçilerimizi, siftahsız esnafımızı, borç batağındaki emeklilerimizi duymazdan geldi. Çünkü artık beceriksizliklerinin üstünü örtecek sözleri kalmadı. Milletimizin dertlerine derman olacak çözümleri kalmadı. Çünkü artık sayın Erdoğan ve partisinin milletimize verecek hiçbir şeyi kalmadı.

SABAH'IN "BİZ ÇÖZERİZ" MANŞETİ

Geçen yine çıktı, "Milletimizi bunaltan sorunları biz çözeriz" dedi. Bir de utanmadan havuz medyasına manşet attırmışlar. Güler misin ağlar mısın... Sabah şeriflerin hayır olsun Erdoğan, 20 yıldır neredeydin sen? Şimdiye kadar elini tutan mı oldu? Neyi çözeceksin? Zerre sıkılmadan "Ekonomide her şey yolunda" diyorsun. Bu üstün farkındalıkla sen neyi çözeceksin? Her ağzını açtığında döviz zıplıyor. Bu engin ekonomi bilginle sen neyi çözeceksin? "Açım" diyen vatandaşımıza utanmadan "abartma" diyorsun. Dertli vatandaşın kafasına da çay atmaktan geri durmuyorsun. Bu olağanüstü empati yeteneğinle sen neyi çözeceksin? Memleketin meseleleri ile bu kadar ilgiliyken sen neyi çözeceksin? Saraya doldurduğun bol beceriksizlerle sen neyi nasıl çözeceksin? Son 3.5 yıldır neyi çözdün de şimdi çözeceksin? Maalesef çözemezler.

Geçtiğimiz gün müstakbel muhalefet partisi genel başkanı sayın Erdoğan, "ABD ve Avrupa enflasyon kırılıyor. Bizim böyle bir derdimiz yok" dedi. Üstelik ülkemiz dünyanın en yüksek 6. enflasyonuna sahipken söyledi. Bunu iflas eden Lübnan, Arjantin gibi ülkelerde bile daha düşük enflasyon varken söyledi. Gerçekleri çarpıtan bu utanmazlığa bakar mısınız?

Bu arkadaşlar memleketimizin meselelerini pek umursamazlar da Japonya'daki durum hakkında bir derin hassasiyete sahipler. Japonya'dan bir örnek vermek istiyorum. Mesele Japonya'da yıllık enflasyon yüzde 0,1'den yüzde 0,6'ya çıktı. İşte sayın Erdoğan'ın bahsettiği 6 katlık enflasyon artışına bir örnek. Enflasyon canavarı Japonya'yı adeta esir almış. Sayın Erdoğan'a göre enflasyon şoku yaşayan diğer ülkelerde durum daha vahim. Suudi Arabistan'da yüzde 1,2'ye Çin'de 1,5'a çıkmış. Fransa'da yüzde 2.8'e, Güney Kore'de yüzde 3.7'de, Güney Afrika'da ise yüzde 5,5'a dayanmış. ABD'de yüzde 7'ye, Meksika yüzde 7.4. Sayın Erdoğan'ın feyz aldığı kankası Putin'in Rusya'sında ise yüzde 8.4. Sayın Erdoğan ve hünerli ekibi sayesinde enflasyon bizi teğet geçmiş.. Yüzde 36. Memlekette enflasyon Avrupa'daki büyük ülkelerin enflasyonunun toplamına ulaşmış. Şu ciddiyetsizliğe bakar mısınız? Koskoca Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten şu lakayt tavra bakar mısınız? Buradan sizlerin aracılığıyla sayın Erdoğan'ı acilen ciddiyete davet ediyorum.

ERDOĞAN'IN FAİZ POLİTİKASI

İktidarın enflasyonla mücadelede gösterdiği bu müthiş iş bilmezliği faizle mücadelede görüyoruz. Sayın Erdoğan Mart ayından beri kafayı politika faiziyle bozdu. Bu inatlaşmada olan maalesef esnafımıza, iş dünyamıza oldu. Mesela Hazine'nin borçlanma faizi Mart ayına göre 10 puan arttı. Ticari kredilerde en itibarlı müşteriler dahi yüzde 37-40 arasında faiz ödemek zorunda. Sayın Erdoğan'ın güven veren ekonomi yönetiminin bir sonucu olarak hiç kimse enflasyonun kalıcı olarak düşürüleceğine inanmıyor.

Her şeyden vergi alan bu arkadaş nedense faiz gelirlerinden vergi almıyor. Bu hafta TBMM gündeminde olan bir kanun teklifiyle de şirketlere önemli bir vergi istisnası getiriliyor. Döviz mevduatını Türk Lirası mevduatına çeviren kurumlar vergisi mükelleflerinden kur kazançlarından alınan yüzde 25 kurumlar vergisi artık alınmayacak. AK Parti iktidarı adeta kapitülasyona benzer tavizler vererek, bunun yanında ülkemizi adeta kara para aklama yeri haline getirerek ömrünü uzatmaya çalışıyor.

ERDOĞAN'A "ÖCALAN" GÖNDERMESİ

Bu ülkenin cumhurbaşkanı geçen hafta yargı süreci devam eden Selahattin Demirtaş'ı gitti terörist Abdullah Öcalan'a şikayet etti. "Edirne'deki en büyük hesabı İmralı'dakine verecek" dedi. Rezalete bakar mısınız? Türk yargısının düşürüldüğü şu duruma bakar mısınız? Bu memlekette bir hesap kesilecekse onu yüce Türk yargısı keser. Makamının ciddiyetinin farkına var artık. Bu ülkenin cumhurbaşkanı böyle abuk subuk konuşamaz. Kendine gel. Belli ki 2019 seçimlerinden ders almamışsın. Yine anketlerde çakılınca yine gidip Cumhur İttifakı'nın pek de gizli olmayan gayri resmi ortağının peşine takılıyorsun. Geçen sefer mektupla işi kurtarmaya çalışmıştın bu sefer başka oyunlar peşindesin. Eğer arzu ettiğin hesabı kesmesi için İmralı'dakini "çıkarmanın" peşindeysen orada duracaksın. Sakın ha, sakın ha, sakın ha. Seçim kazanmak için böyle bir kötülüğü yapmaya kalkma. Belki küçük ortağını ikna edebilirsin ama böyle bir ahmaklığa, hainliğe yeltenirsen karşında bizi bulursun. O sandık geldiğinde kim kimden nasıl hesap kesiyormuş ilk elden görürsün.

Sayın Erdoğan konuşmaya gelince bizden kopya çekip tarımın bir milli güvenlik sorunu olduğunu söylemeyi biliyorsun. Taklitlerinden sakınınız... O zaman bir zahmet oturduğun koltuğun hakkını ver. Eğer kendin çözüm bulamıyorsan bizim çözümlerimiz hazır. Açın internetten izleyin feyz alın. Yeter ki çiftçimizin derdi çözülsün. Bu işler çiftçilerimizi lobilerin önüne atmakla olmaz. İlk olarak çiftçimize gün yüzü göstermeyen tarım bakanını görevden almakla başka.

GENÇLERİN BARINMA VE YURT SORUNU

İlk önce eşit olmayan şartlarda eğitim görüyorlar. Sonrasında herkesin farklı çizgilerden başladığı sınav yarışına giriyorlar. Üniversiteye girince her şey düzelir sanıyorlar ama bu sefer iktidarın onlara reva gördüğü acı gerçeklerle yüzleşiyorlar. O nedenle bu hafta barınma ve yurt sorununu konuşacağız.