CiddiGazete- İYİ Parti Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Meral Akşener ile ilgili akıl dışı, mesnetsiz iddiaların" yapıldığı belirtilerek, gazeteci Sabahattin Önkibar hakkında "hukuki süreç başlatılmıştır" denildi.

İYİ PARTİ'DEN YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE:

"Sabahattin Önkibar hakkında, kişinin şahsına ait internet sayfasında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilgili akıl dışı, mesnetsiz iddialarıyla ilgili 'iftira' suçundan hukuki süreç başlatılmıştır."

CHP'DEN 'ÖNKİBAR' AÇIKLAMASI

Meral Akşener'in adli süreç başlattığı iddiayla ilgili CHP'den de açıklama yapıldı. Açıklama, İYİ Parti'nin Twitter hesabından da paylaşıldı.

CHP, Youtube'da yayın yapan Sebahattin Önkibar'ın "Beşli çete" olarak adlandırılan müteahhitlerden birinin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e bir çanta dolusu para gönderdiğini ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Akşener'e bu çantayı iade etmesini söylediği iddiasını yalanladı.

CHP İletişim Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, Önkibar'ı söz konusu iddiasının kaynağı olarak gösterdiği "Kılıçdaroğlu'na yakın ismi" açıklamaya davet edildi.

Açıklamada, "Aksi halde, bugüne kadar yaptığı ve yanıt verme gereği duymadığımız açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkacaktır" denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü'nden söz konusu iddiaya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Sayın Sabahattin Önkibar, 07.07.2022 tarihinde kendisine ait YouTube kanalında yayınladığı videoda, partimizi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i hedef alan bazı iddialarda bulunmuştur. İçerisinde hiçbir gerçek unsurun bulunmadığı videoda Sayın Önkibar, 'Bana bu bilgiyi veren, Kılıçdaroğlu'na yakın bir milletvekilidir. Gerekirse ismini açıklarım' ifadesini kullanmıştır. Sayın Önkibar'dan, bu ifadesi doğrultusunda, söz konusu ismi derhal açıklamasını bekliyoruz. Aksi halde, bugüne kadar yaptığı ve yanıt verme gereği duymadığımız açıklamalarının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıkacaktır."