CiddiGazete- İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Akşener, katiline verilen cezanın azlığına tepki göstererek, "Bu karara imza atanları bugün Allah'a havale ediyorum ama yarın iki elim yakalarında olacak" dedi.

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle:

"Bugün maalesef gittikçe daha da derinleşen bir devlet krizinin tam ortasındayız. Bugün Türkiye'de hukuku ve adaleti kirli emellere alet ediyorlar. Bugün Türkiye'de kadınları sahipsiz bırakmaya çalışıyorlar. Bugün Türkiye'de bir kadını bir evladı acısı hala yüreğimizde sızlayan Pınar kızımızı vahşice aramızdan alan bir katile haksız tahrik indirimi uyguluyorlar. Yani bugün Türkiye'de bir psikopatın 14 yıl sonra sokaklarımızda gezebilmesine göz yumuyorlar. Kadın katillerine cesaret veriyorlar, yüreklendiriyorlar, yazıklar olsun hepsine. Türk yargısı için utanç vesikası olarak anılacak bu kararda onayı olan, imzası bulunan herkesi bugün Allah'a havale ediyorum ama yarın iki elim de yakalarında olacak. Umarım bir gün bu katillerin, bu psikopatların sadece başkalarının çocuklarını, kardeşlerini, eşlerini değil, bu karara imza atanlar size sesleniyorum sizin de çocuğunuzu, kardeşinizi, eşinizi bulabileceğinin farkına varırsınız. Umarım bir gün o adalet terazisinin size de lazım olabileceğinin farkına varırsınız.

GERÇEKLERDEN KORKUYORLAR

Neymiş dezenformasyonla mücadele edeceklermiş, neymiş sosyal medya yalancıymış. Çünkü onlara göre yolsuzluk yok haberi yapan yalancı. Aslında sığınmacı sorunu da yok, var diyenler yalancı. Ekonomide her şey tıkırında, ekonomi kötüye gidiyor diyenler yalancı. Bu yasa internet sitelerini hizaya çekme yasasıdır. Bu yasa televizyon ve gazetelere üzerinde kurulan baskıyı internete taşıma sevdasıdır. Bu yasa yeni bir RTÜK oluşturma çabasıdır. Ezcümle bu yasa bir istidat yasasıdır. Peki neden böyle bir yasaya gerek duydular biliyor musunuz. Çünkü korkuyorlar. Gerçeklerden korkuyorlar.

Biz, "Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet" demeye devam edeceğiz."

GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI'NI KÜRSÜYE DAVET ETTİ

Akşener, Basın Kanunu'nda yapılacak değişikliğe de tepki göstererek meslek örgütleri adına konuşması için Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin'i kürsüye davet etti.

Bilgin konuşmasında, "Sayın milletvekilleri hafta sonları veya zaman zaman memleketinize gidiyorsunuz ve gittiğinizde de gazete bürolarını ziyaret ediyorsunuz. Oradaki dostlarınızla görüşüyorsunuz. Bu kanun çıkarsa önümüzdeki 6 ay onları daha sık ziyaret edin. Çünkü 6 aydan itibaren ziyaret edecek Anadolu'da ne gazete, ne gazeteci bulabileceksiniz. Anadolu'daki gazetelerinin kapılarına kilit vurulacak. Kanunun belirli maddeleri gözden kaçırılıyor bu yasayla" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR...