CİDDİGAZETE/özel

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3-4 Ağustos'ta yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi, Batı Trakya'ya sürpriz bir seyahat gerçekleştirecek.

Akşener, 24 Temmuz 1995'te, trafik kazası süsü verilmiş bir suikaste kurban giden, Batı Trakya Türkleri'nin simge isimlerinden Dr. Sadık Ahmet'i anma törenine katılacak.

KARAYOLUYLA GİDECEK

İskeçe'de yapılacak anma töreninde ikinci kez bulunacak olan Akşener'e, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfi Türkkan'ın yanısıra, kalabalık bir milletvekili grubu da eşlik edecek. İYİ Parti Genel Başkanı daha önce TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul milletvekiliyken, 2013 yılındaki 18. yıl anma törenine katılmıştı.

Meral Akşener, İskeçe'deki törenin ardından çevre illerde bulunan Türk derneklerini de ziyaret edecek.

- Meral Akşener, Dr. Sadık Ahmet’in 18. vefat yıldönümü dolayısıyla 24 Temmuz 2013 yılında İskeçe'de düzenlenen anma törenine de katılmıştı.

Ben bir Türk olduğum için hapse götürülüyorum. Eğer Türk olmak bir suç ise burada tekrar ediyorum. Ben bir Türküm ve öyle kalacağım. Bu mesajımla, Batı Trakya azınlığına sesleniyorum ve Türk olduklarını unutmamalarını söylüyorum. Haklarımızı bir gün mutlaka alacağız.

Dr. Sadık Ahmet

SUİKASTE UĞRADIĞI OTOMOBİLİ ÇALDILAR!

8 Aralık 2015 tarihinde, Gümülcine’deki DEB Partisi binasına kapı ve pencere camlarını kırarak giren saldırganlar, duvarlara slogan yazıp, partinin kurucusu Dr. Sadık Ahmet’in suikaste uğradığı otomobili çalarak kaçtı.

SADIK AHMET KİMDİR?

(7 Ocak 1947-24 Temmuz 1995)

Yunanistan’ın Gümülcine şehrinin Sirkeli köyünde dünyaya gelen Sadık Ahmet, ilköğrenimini kendi köyünde, orta ve lise öğrenimini Gümülcine’deki Celal Bayar Lisesi’nde tamamladı.

1966 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde başladığı tıp eğitimine bir yıl sonra Selanik Üniversitesi Tıp Fakültesinde devam etti ve 1974 yılında mezun oldu.

Sadık Ahmet bir yandan doktorluk yaparken, bir yandan da Batı Trakya Türklerinin toplumsal sorunlarıyla ilgilenmiş ve onlara eylem yollarını açmıştır. Batı Trakya Türklerinin sorunlarını uluslararası kamuoyuna duyurmak amacıyla 1985 yılında bir imza kampanyası başlatmış ve bildiriler dağıtmıştır. Ardından, tutuklanarak 30 ay hapis cezasına çarptırılmış ve açılan itiraz davası neticesinde olay dünya kamuoyuna yansımış ve Sadık Ahmet’in 1990 seçimlerinde Gümülcine ilinden milletvekili seçilmesi ile dava düşmüştür.

Seçim kampanyası sırasında “Türk” kelimesini kullandığı için de hakkında davalar açılmıştır. 12 Eylül 1991’de Batı Trakya Türklerinin ilk siyasi partisi olan Dostluk, Eşitlik ve Barış (DEB) partisini kurarak Genel Başkanlığı görevini üstlenmiştir.

Sadık Ahmet, Lozan Anlaşması'nın yıldönümü olan 24 Temmuz 1995 günü trafik kazası süsü verilen suikastte hayatını kaybetti.