CİDDİGAZETE

İYİ Parti'nin pazar günü yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesi, henüz başkanlığa aday bir isim çıkmadı. Sandıklı çalıştayında, "Bedel ödemekten bıktım, gidiyorum" diyen Meral Akşener, hemen ardından paylaştığı twitte, "Dönmeyeceğim" dedi. Bir kaç gün sonra tekrar sosyal medya hesabını kullanan Akşener bu kez, "Olağanüstü kurultay kararı alıyorum. Aday olmayacağım. Aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum" diyerek İYİ Parti genel başkanlığını bırakacağını söyledi.

Bunun üzerine bir hafta genel merkeze gitmeyen Meral Akşener için partililer Üsküdar'daki evinin önünde etkinlik düzenledi ve "dön" çağrısı yaptı. Coşkulu kalabalık karşısında kapının önüne çıkan Akşener, pazartesi günü genel merkezde başkanlık divanı üyeleriyle biraraya geleceğini belirtti. Cumartesi günü yapılan bu açıklamadan bir gün sonra, pazartesi günü genel merkeze giden Akşener, gazetecilerin "olağanüstü genel kurulda aday olacak mısınız?" sorularını cevapsız bıraktı.

İki haftadır da bu yöndeki sorulara cevap vermeyen Meral Akşener, yarın partisinin il başkanlarıyla bir araya gelecek. Aday olmama iradesini hala koruduğu öğrenilen Akşener'in il başkanlarıyla vedalaşacağı iddia edildi. Üst üste yaşanan istifalarla sarsılan İYİ Parti'de merkez-ülkücü tartışmalarında tavrını merkezden yana koyan Meral Akşener'in, il başkanlarına bu yönde siyasi nasihatlerde bulunacağı ve seçimlerdeki gayretleri için teşekkür edip vedalaşacağı belirtildi.