Pazar günü yapılacak seçimler için ziyaretlerini sürdüren Meral Akşener'in sıradaki durağı Erzurum oldu. İstasyon Meydanı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Akşener'i on binlerce Erzurumlu büyük bir coşku ile karşıladı.

Meral Akşener’in konuşmasından satır başları şöyle:

“BUNLARI ONLARA YEDİRECEĞİZ”

“Standlarımıza saldırılar, kadına saldırmalar, Türk İslam Kültürü'ne uymayan ne kadar öküzlük varsa yapılıyor. Ben Meral Akşener olarak, bunlara bunu yedirirdim ama demokrasi içinde halledeceğiz. Başbakan dedi ki, 'Cumhur İttifakı hariç, oy kullanan haindir.' Bunları onlara yedireceğiz. 16 yılda 2 trilyon dolar vergi topladılar, sizden. Erzurumluların cebine bir kuruş girmedi.”

“MİT’İN BÜTÇESİ TİKA’DAN AZ”

“Emeklilerin muayene ve ilaç katkı paylarını kaldıracağız. Maaşlar için kaynak soruyorlar. Bakan çocuklarını o arabalardan indireceğim. Koydun mu cebine 8 milyar TL? Suriyelilere harcanan para ne kadar? 150 milyar TL koy cebine. MİT’in 2,3 milyar TL bütçesi var. TİKA’nın bütçesi 36 milyar TL. MİT’in bütçesi TİKA’dan az. Ben bu TİKA’yı anlamadım. Başbakan çıktı dedi ki ‘TİKA’yı kapatacak FETÖ’dan talimat aldı.’ İki yıldır dokunulmazlığım yok gelin tutuklayın.”

“ŞEREFSİZ ŞEREFSİZ GEZİYORLAR”

“Öncelikle dedim ki koskoca başbakansın yalan söylüyorsun. Bunu yuttu. Bana bugüne kadar FETÖ’cü deyip de ispatlayamayan şerefsizdir. İki buçuk senedir kereste gibi adamlar şerefsiz şerefsiz geziyor.”

OSMANLI TOKADI

“Tam Amerika’ya ‘Osmanlı Tokadı’ atacaktı ya eli havada kaldı. Heyyt! dedi. Şeker fabrikaları meğer zarar ediyormuş. Sarayın 13 günlük masrafı. Bunlar satıldı.”

“ERZURUM’A ANGUS GELDİ Mİ?”

“Erzurum eşittir, hayvancılık. Ben Türk tarımının cehalet yüzünden bitirildiğini düşünüyordum. Ama Türk tarımı bilinçli bir şekilde bitirilmiş. Gayrı Safi Milli Hasıla'da (GSMH) tarımın yeri düşmüş. Çünkü samanla, inek aynı anda ithal edilmeye başlanmış. Biz tarımda kendi kendimize yeten bir ülkeyken, tarım ürünü ithal edip, milyonlarca insanın aç bırakıldığı bir ülke olduk. Bunun adı ihanettir.”

GENÇ İŞSİZLİK

“Türkiye öyle kötü bir durumda ki, 4 yıllık üniversite mezunları işsiz. Çocukların kafası öne eğiliyor ailesinin yanında.

Şimdi çıktılar 65 milyar dolara Kanal İstanbul yapacaklar. Bunun size ne getirisi olacak? Panama'ya 9 milyar dolara Panama Kanalı yaptılar. Yıllık 13 milyar dolar kazanıyorlar. Kanal İstanbul kaç para kazanacak?”

AKŞENER TARIM PLANLARINDAN BAHSETTİ

“Pancara kota getirdiler. Kısırlık yapıyor, diyorlar. Hem bize ‘3 çocuk yapın' diyorlar. Hem de zürriyetimize göz dikmişler. Bizimle dalga geçiyorlar. Sayın Erdoğan'ın yaptığı, tarımı bitirmektir. Tarımla ilgili yıllar sonra planlar yapan bir tek İYİ Parti'dir. Erzurum'da adaylarımıza propaganda için müsaade edilmedi. Zaten eşit şartlarda yarışmıyoruz.”

PANAMA KANALI ÖRNEĞİNİ VERDİ

“İktidar Ankara'da bir şehir hastanesi açtı. Durum vahim. Diyor ki, “Seçimden sonra inşallah müşterisi artacak”. Erzurumlular müşteri... Türkiye öyle kötü bir durumda ki, 4 yıllık üniversite mezunları işsiz. Çocukların kafası öne eğiliyor ailesinin yanında. Şimdi çıktılar 65 milyar dolara Kanal İstanbul yapacaklar. Bunun size ne getirisi olacak? Panama'ya 9 milyar dolara Panama Kanalı yaptılar. Yıllık 13 milyar dolar kazanıyorlar. Kanal İstanbul kaç para kazanacak? Pancara kota getirdiler. Kısırlık yapıyor diyorlar. Hem bize ‘3 çocuk yapın' diyorlar. Hem de zürriyetimize göz dikmişler. Bizimle dalga geçiyorlar.”