CİDDİGAZETE

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in partisinin kurultayındaki konuşmasındaki “Siyasetçi yetiştireceğine, haydut yetiştiren zihniyetten, ne milliyetçi olur, ne de adam olur” sözlerine tepki gösterdi.

“Haydut arıyorsa dönüp partisine bakmalıdır” diyen Büyükataman, açıklamasında “Hanımefendi; CHP ve HDP ile birleşip Ülkü Ocaklarına saldıracağına, kendisine yaranmak adına “ağzını ıslatan” parti mensuplarını susturmalıdır. Ülkü Ocakları’ndan haydut çıkmaz” ifadelerine yer verdi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, İYİ Parti lideri Meral Akşener’in İYİ Parti kurultayındaki konuşması hakkında yazılı açıklama yaptı.

Akşener konuşmasında, “Milliyetçiliği kulüp üyeliği zannedenlere söylüyorum. Sizin nereniz milliyetçi? Bir kişiye, beş kişi saldıran haydutlardan, ne milliyetçi olur, ne de adam olur. Siyasetçi yetiştireceğine, haydut yetiştiren zihniyetten, ne milliyetçi olur, ne de adam olur” demişti.

Akşener’i “partisinin diktatörü” olarak nitelendiren Büyükataman, “Güya demokrasi diyerek çıktığı yolda istişare yapmak yerine dayatmayı yöntem olarak belirleyen partisinin diktatörü Akşener; dışı çirkin, içi boş sözlerine hafta sonu düzenledikleri ve tarladan CHP salonlarına terfi ettikleri kongrelerinde de devam etmiştir” ifadelerini kullandı.