CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yurt gezilerine Aydın ile devam etti. Aydın’ın Nazilli ilçesinde coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Esnafı ziyaret eden ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Akşener, ekonomik gelişmeler nedeniyle hükümeti eleştirdi.

Aydın’da çiftçilerin gübre atmakta zorlandığını ifade eden Akşener, “Diyoruz ki arkadaşlara, ‘Nisan ayında ikinci gübre atılacak. Yahu bu ikinci gübrenin hiç değilse maliyetinin yarısını siz verin ki çiftçimiz ikinci gübreyi atsın.’ Tık yok... Ama buna karşılık beş müteahhide çiftçiye verilecek olanın 3 katını bıraktılar” dedi.

TELEKOM HİSSELERİ

Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile LYY Telekomünikasyon AŞ (LYY) arasında, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin (Türk Telekom) toplam sermayesinin yüzde 55’ini temsil eden paylarını satın almak için Pay Satın Alım Sözleşmesi imzalandığını hatırlatan Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“1.6 milyar dolara Telekom’un hisselerini Varlık Fonu’na bıraktılar. Halbuki 2026 yılında zaten bedava devlete geçecekti. Ama ne oldu? Hariri’ler bunların arkadaşı, beraber tatil yapıyorlar. Ve Hariri eliyle, Türkiye’nin en büyük de, belki dünyanın en büyük soygunu yapıldı bu ülkede.

En son 1.6 milyar doların karşılığı 24 milyar lira. Yoksul kadınlara, bir sene boyunca ayda 500 lira ev kadınlarına para verilebilirdi. Çiftçiye 2 katı bir yıllık para ödenebilirdi. Bütün girdi maliyetleri yüzde 50 düşürülebilirdi. Tarım üretiminde şahlanabilirdik. Bir yıl boyunca ilköğretimden son sınıfa kadar devlet okullarında okuyan bütün çocuklarımıza sabah kahvaltısı ve öğle yemeği verilebilirdi.

Bunu yapmak yerine Hariri’lerin borcunu sildiler, 1.6 milyar doları yani 24 milyar lirayı sizin, bizim cebimizden aldılar. Şimdi ben haram, zıkkım olsun demeyeyim de ne diyeyim. Haram olsun, zıkkım olsun. Senin çocuğun işsizken, 5 maaş alan danışmanlara, yan gelip yatan danışmanlara haram olsun demeyeyim de ne diyeyim.”

‘ONLAR SENİ DUYAMAZ’

Konuşmasının ardından mikrofonu vatandaşa uzatan Akşener’e bir kadın, ‘5 maaş alan danışmanlar beni duysun. Çocuğuma harçlık veremiyorum. 3 tane yetim çocuğum var. Eşime ölüm aylığı için dilekçe yapıldı. 6-7 prim yatırmamızı istediler. Prim ödedik, geçen gün yaptılar. Yemin ederim aklımı yitirdim artık.”

Akşener, kadına, “Onlar seni burada duymaz. Ben senin sesini duyuracağım. En önemli ceza, sandığa gideceksiniz, derdi olan sandıkta cezalandıracak” cevabını verdi.

YASTIK ALTINDAKİ ALTINLAR

Esnaf ziyaretleri kapsamında bir kuyumcuyu ziyaret eden Akşener, işlerin nasıl gittiği sorusuna şu cevabı aldı:

“İnsanımız kendi karnını doyuramıyor ki gelsin alışveriş yapsın, takısını alsın. Vatandaşlar düğünde takı takıp, sonra iade etmek istiyorlar çünkü insanımızın alım gücü yok artık. Evine ekmeği zor götüren bir insan bu durumda gelip de düğünde takısını alması mümkün değil. Bu yüzden bizim sektörümüz de artık bu yüzden yavaşladı. Hani diyorlar ya, ‘Yastık altındaki altınları çıkarın.’ Onlar zamanında ülke çok iyi durumdayken yapılmış altınlardı ve onları koruyamıyorlar şu an. Koruyamadıkları için de zaten şu an ‘Yastık altındakileri de çıkarın’ diyorlar. Çıkardıkları için de zaten bu durumdayız. Pandemiden dolayı da iyice işler kötü. Pandemide belli bir birikimimiz olduğu için zaten bu dükkan ayakta.”