CİDDİGAZETE/özel

İYİ Parti'de yaprak dökümü devam ediyor. 24 Haziran'dan önce başlayan, seçimlerden sonra hız kazanan istifalara bugün bir yenisi daha eklendi.

Partinin ülkücü kesimine sürpriz yaparak Suzan Sabancı'nın sekreteri Çiğdem Özer'i kurucular kurulu üyesi atayan genel başkan Meral Akşener, daha sonra Özer'i GİK üyesi ve genel başkan danışmanı yapmıştı. İstanbul'da yaşayan Çiğdem Özer, 24 Haziran seçimlerinde ise alevi kesim üzerinde etkili olabileceği zannıyla İzmir'e milletvekili adayı olarak gönderilmişti. Çiğdem Özer, yeterli oyu alamayarak meclise giremedi.

Meral Akşener'in himayesinde olan Çiğdem Özer'e, genel başkan danışmanı sıfatıyla genel merkezde makam odası da tahsis edilmişti. Buna rağmen Özer, İYİ Parti'den milletvekili olma hedefini gerçekleştiremeyince Meral Akşener'le helalleşerek istifa ettiğini duyurdu.

Aynı zamanda Aşık Veysel'in de torunu olan Çiğdem Özer, daha önce de CHP'den Kadıköy belediye başkan aday adayı olmuştu.

Çiğdem Özer istifa metninde, "Sayın genel başkanımız Meral Akşener Hanımefendi’nin daveti üzerine ve uzun görüşmelerimiz neticesinde kadın hareketine inanarak 22 yıllık profesyonel iş hayatımı bırakıp İYİ Parti’ye katılmıştım. Bugün ise gördüğüm lüzum üzerine, partiden ayrılma kararı aldım. Partiye geldiğim gibi gitmek istedim ve sayın genel başkanımızı ziyaret ederek kendisiyle helalleştim" dedi.

İşte Çiğdem Özer'in İnstagram hesabından duyurduğu istifa metni: