CİDDİGAZETE

MHP genel merkezi, Mersin Büyükşehir Belediyesi için mevcut başkan Burhanettin Kocamaz yerine, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'yı aday göstereceğini açıkladı. Bunun üzerine Burhanettin Kocamaz 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, "25 sene evvel Başbuğ Türkeş’in kaldırdığı bu eli, Allah’ın izniyle hiçbir güç indiremedi. Burhanettin Kocamaz, ölünceye kadar bu millete, bu vatana, bu Tarsus’a, bu Mersin’e hizmet etmeye devam edecektir. Sizlerle beraber yürüyeceğimiz daha çok yol var" dedi.

AKŞENER TELEFONLA ARADI

Bu açıklamanın ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Mersin garanti" sözleri, Burhanettin Kocamaz'ın Mersin'den İYİ Parti'nin adayı olarak seçimlere gireceğini işaret etti. Bypass ameliyatı için geçen hafta Ankara'ya giden Kocamaz'ı Meral Akşener telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. İYİ Partili yetkililer de Burhanettin Kocamaz'ı hastanede ziyaret etti. 2019 Martı'nda yapılacak yerel seçimlerde Burhanettin Kocamaz, çok büyük ihtimalle İYİ Parti'nin Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacak.

2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI:

BİR DİĞER İL MANİSA

Meral Akşener'in üstüne basa basa, ısrarla "Mutlaka alacağız, garanti" dediği bir diğer ise Manisa... Manisa'nın mevcut MHP'li büyükşehir belediye başkanı Cengiz Ergün, genel seçimler öncesinde AK Partililer'le bir takım sıkıntılar yaşamıştı. Eski milletvekili Selçuk Özdağ'ın Manisa'dan belediye başkanı olmak istediğini savunan Ergün, bu nedenle "ittifak" kisvesi altında belediye başkanlığının AK Parti'ye geçmesini istediklerini savundu. MHP genel merkezi de söz düellosunda Cengiz Ergün'ü yalnız bıraktı. Ergün'ün bu nedenle MHP genel merkeziyle arasının soğuk olduğu biliniyor.

Dört gün önce MHP genel merkezine giden Cengiz Ergün, "Manisa'daki temel atma ve açılış töreni için Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettim" açıklamasına rağmen, görüşmenin ağırlıkla adaylık süreciyle ilgili olduğu öğrenildi. Devlet Bahçeli, Cengiz Ergün konusunda net bir açıklama yapmadı.

MHP'den aday olamama ihtimalini göz önünde bulunduran Cengiz Ergün'ün, İYİ Parti'yle temaslara başladığı iddia edildi. Meral Akşener de Manisa için "kesin-garanti" ifadelerini kullanınca, Ergün'ün seçimlere gireceği partinin de şifresi çözülmüş oldu.

2014 YEREL SEÇİM SONUÇLARI: