CİDDİGAZETE/ÖZEL HABER

Pazar günü olağanüstü genel kurul yapacak olan İYİ Parti'de Genel Başkan Meral Akşener'in Genel İdare Kurulu ve Başkanlık Divanı'na yazdığı isimler de bir bir ortaya çıkmaya başladı.

Mustafa Erdem'in istifası, Şule Doğan'ın görev almak istemeyişi ve Meral Akşener'in tasarrufuyla bir ismin daha yeni dönemde olmayacağı Başkanlık Divanı'na, reel sektörden sürpriz bir prens dahil edilecek.

Alman firması BASF'ın Türkiye müdürü Buğra Kavuncu, şirketteki görevinden bugün istifa etti. Pazar günü yapılacak olan İYİ Parti genel kurulunda rozet takacak olan Kavuncu, hazırlanan blok listede önce genel idare kuruluna girecek, ardından da başkanlık divanına alınacak. 

BUĞRA KAVUNCU KİMDİR?
2006 yılından bu yana Alman firması BASF bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görev alan Buğra Kavuncu, Ocak 2016 itibarıyla BASF Türk Kimya CEO'su olarak atandı. 
Başarılı bir performans gösteren ve BASF bünyesinde 10 yıl boyunca çeşitli ülkelerde üst düzey yönetici olarak görev yapan Buğra Kavuncu, satış, pazarlama ve yatırım alanında deneyimli bir isim.

TAYLAN YILDIZ'IN HAVASI SÖNDÜ!

Silikon Vadisi'nden transfer edilen genel başkan yardımcısı Taylan Yıldız'ın pabucu, Buğra Kavuncu'nun gelişiyle dama atılacak. Google'dan izin alarak Türkiye'ye gelen, aylık 6 bin 200 dolarlık işinden fedekarlık yapan, beklediği ortamı bulamadığı takdirde geri döneceği için eşini ABD'de bırakan Yıldız, internet kafede öğrencilerle bilgisayar oyunu oynamanın ötesinde proje geliştiremedi. Özellikle İYİ Parti'nin internet sayfası ve sosyal medya hesaplarındaki olumsuzluklar, Teknolojiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Taylan Yıldız'a fatura edilmişti.

İki yıl önce Hürriyet Gazetesi'ne röportaj veren Buğra Kavuncu kendisini şöyle tanıttı:

EĞİTİM
1990
Ankara Atatürk Lisesi
1999
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü

KARİYER
1997
Almatı’da yapı kimyasalları alanında girişimci olarak iş hayatına atıldı.
2006-2008
BASF Construction Chemicals Central Asia LLP’de Genel Müdür
2008-2010
BASF Central Asia’da Genel Müdür
2010-2012
BASF Yapı Kimyasalları BDT Ülkeleri Pazar Yöneticisi (İsviçre)
2012-2014
BASF’ta BDT Ülkeleri Pazar Yöneticiliğinin yanı sıra, BASF Yapı Kimyasalları Türkiye Genel Müdürü
2016
BASF Türk Kimya Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. CEO’su

DÖNÜM NOKTAM
Kendi kurduğumuz şirketimizde ilk üretime başladığımız ve kendi markamızın lansmanını yaptığımız gün.  

EN BÜYÜK ŞANSIM
Girişimci olarak iş hayatına atılmam sanırım bana en büyük katkıyı veren unsur oldu. Şirket kuruluşundan satın almaya, satış ve pazarlamadan finansmana, hemen hemen tüm bölümlerin iş hayatındaki önemini bazen de canım yanarak kavradım. Sıfırdan iş kurmanın en büyük avantajı, aşama aşama, ihtiyaç belirdikçe bölümleri yapılandırıyor olmanız da. Yükselmemdeki en önemli unsur, girişimcilik ve peşinden gelen tecrübem oldu.

EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM
Yoğun iş seyahatlerim nedeniyle çocuklarıma yeterli, kaliteli zaman ayıramadığımı düşünürüm, bu beni hâlâ rahatsız eder.

ÇOCUKLUK HAYALİM
Küçük yaşlarda, şehirlerarası yolculuklarda kaptanın karizmasından etkilenmiş olmalıyım ki, kaptanlık yapmak isterdim hep. Daha sonra pilotluğa ve diplomatlığa karşı bir ilgim oldu.

HOBİLERİM
Spor yapmayı çok seviyorum, haftanın en az 4 günü aktif spor yaparım. Basketbol, bisiklet, kayak ve yüzme en sevdiğim spor dalları. Türk müziği, Türk tarihi ve özellikle Türkistan (Orta Asya) tarihine özel bir ilgim vardır.

ÖZEL HAYATIM
Evli ve 3 çocuk sahibiyim. 1 kızım ve 2 oğlum var.

EN SEVDİĞİM KİTAPLAR
Kafamda Bir Tuhaflık, Dişi Kurdun Rüyaları ve Ortadoğu

EN SEVDİĞİM FİLMLER
Unbroken, The Imitation Game, Braveheart, Babam ve Oğlum