CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da "Kadın Muhtarlar İftar Programı"na katıldı. Akşener, programda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

"Türk tipi denilen partili cumhurbaşkanlığı sistemi hem sizleri hem bizleri hem çocuklarımızı hem de Türkiye'yi kurumlar olarak yok etme yolunda gidiyor" diyen Meral Akşener "Müsteşarlığın ortadan kalkması, hafızayı ortadan kaldırdı. Sayın Erdoğan'ı özne olarak konuşmuyorum. Tek bir kişinin iki dudağı arasındaki bu karar verme mekanizması, sizden başlayarak milletvekiline, milletvekilinden devam ederek bakanlıklara kadar her alanı itibarsızlaştıran bir sistem" ifadelerini kullandı.

"HAYIR" İÇİN ÇOK MÜCADELE ETTİK

2017'deki referandumun "hayır" çıkması için çok mücadele ettiklerini belirten Akşener şöyle dedi: "Çünkü Türkiye'ye iyi gelmeyecek, Türkiye'yi zora sokacak bir sistemdi. 4 yılın sonunda söylediklerimizde keşke biz haksız çıksaydık ki Türkiye bugün böyle bir durumda olmasaydı. Seçilmenin saygınlığı ve devletin yönetime olan katkıları ortadan kalkacak dedik. 'Seçmenin ve seçilenin kıymeti harbiyesi ortadan kalkacak' dedik. Bugüne geldiğimizde her birimizin ne kadar doğru söylediği ortaya çıktı. 'TBMM'nin işlevi ve itibarı ortadan kalkacak' dedik. Aynı şey orada da gerçekleşti.

Müsteşarlığın ortadan kalkması demek, bütün bakanlıkların hafızasının kalkması demek. Böyle baktığınız zaman hangi bakanın ne iş yaptığı belli değil. En çok bildiğimiz nedir; Ekonomi Bakanı ile Tarım Bakanı. Sebep ne; beceriksizliklerinden dolayı bildiğimiz iki bakan."