İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Batman İl Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Törende yaptığı konuşmada iç ve dış siyaseti değerlendiren Akşener, koalisyon güçlerinin Suriye'ye yaptığı füze saldırısıyla ilgili de görüşlerini açıkladı. Kimyasal silah kullanımının cezasız kalmaması gerektiğini belirten Akşener, "Eğer kimyasal silah kullanılmışsa elbette cezasız kalmamalıdır ama Suriye'nin toprak bütünlüğü de mutlaka sağlanmalıdır. Suriye, Irak ve diğer komşu ülkelerimiz güçlü oldukça, elbette Türkiye de daha rahat bir durumda olur. Şimdi dış politikanızda bir tarafta Rusya ve İran, diğer tarafta Amerika ve Avrupa Birliği. Bir araştırma yaptırdım; yüzde 20'si Rusya'yı dost görüyor, yüzde 80'i ABD'yi düşman görüyor. Şimdi Erdoğan'a soruyorum: Bu ABD'ye düşman ettiğin yüzde şimdi ne yapacak? 'Eytt Amerika' diyordun, şimdi ne oldu? Bu tür saldırılar hep mübarek gecelerde veya Ramazan'da oluyor. Bu saldırının Miraç Kandili gecesi olmasının anlamı nedir?" diyerek hassasiyetini belirtti.

AYTUN ÇIRAY AKŞENER'İ TEKZİP ETTİ

Meral Akşener'in sözlerine düzeltme, İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray'dan geldi. Parti kurulmadan bir gün önce Akşener harekeretine dahil olan DYP ve CHP eksinli Aytun Çıray, "Başka zaman olsaydı anlayışla karşılanalabilir" yazdığı tivitinde, "Anlam kaymasına neden oluyor dikkat!'' ifadelerini kullandı.


 

LÜTFÜ TÜRKKAN DA TOPA GİRDİ

1 Nisan'daki genel kurulda en az oyu almasına rağmen genel idare kuruluna, ardından da başkanlık divanına atanan isimlerden Lütfü Türkkan da Suriye'deki saldırıyla ilgili tivit atmaktan geri kalmadı. Meral Akşener'in kullandığı diplomatik dile nazaran, daha keskin ifaler kullanan Türkkan, "ABD, İngiltere, Fransa... Her üçü de emperyalizmin başatçısı. Suriye'yi vuruyorlar. Sebep; kimyasal silah kullanmış. Siz inandınız mı?

Sırplar Bosna'da kadın çocuk demeden katliam yaparken, İsrail Filistin'de katliama hiç ara vermezken, bu insanlık savunucusu emperyalist katiller neredeydiler?" dedi.

ORTALIK KARIŞTI

Meral Akşener'in Suriye konusundaki açıklamalarını boşa çıkartan tekzip niteliğindeki bu tivitlere yine sosyal medyadan yoğun tepki geldi. İYİ Parti kurucularından eski milletvekili Şefik Çirkin,  "Esad kimyasal kullanmışsa" sorusu siyasette anlık tavur kabiliyeti için çok lüks bir seçenektir. 'Kullandı' diyen batının ve onun gizli müttefiklerinin maşası olursunuz. Hani delil? Ortada kullanılan bir kimyasal da var mı? Siyaset ağızdan ses değil, söz çıkararak yapılır" diyerek Akşener'i tekzip eden iki genel başkan yardımcısına sert cevap verdi.

SEYİT YÜCEL'DEN DE SERT ELEŞTİRİ

İki genel başkan yardımcının attığı tivitlerle Meral Akşener'in açıklamalarını boşa çıkarması, partinin kurcularından, Türkiye Şeker Fabrikaları eski genel müdürü Seyit Yücel'in de tepkisini çekti. Sürecin başından beri Akşener'le Türkiye'yi gezen ve tabanın hassasiyetlerini çok iyi bilen Yücel, "İYİ Parti adına atılan tivitlerden anlaşılıyorki; yetkili de olsa birileri Sn. Genel Başkanımızın günlük demeç ve beyanlarını takip etmeye tenezzül etmiyorlar!.."

Akşener Batman'da, partisinin il binasını açtı. Vatandaşlar Akşener'e yoğun ilgi gösterdi.