CiddiGazete- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Samsun'a geldi.

"ÇOK UZUN ZAMANDIR SADECE SPOR BAYRAMI OLARAK KUTLANDI"

Tütün İskelesi’nde gençlere coşku dolu bir konuşma yapan Akşener, "Kurtulan değil, kurtaran şehirde, 1919 ruhu ile buradayız. Birlikteyiz. Türkiye çok uzun zamandır 19 Mayıs'ı sadece ve sadece spor bayramı olarak, gençlik ve spor bayramı olarak kutladı. Sadece ve sadece sportif faaliyetlerin yapıldığı bir anma bayramı olarak kutlandı.

Halbuki 19 Mayıs 1919, hem istikbalin hem istiklalin için, Anadolu'yu ateşlemek için atılan ilk adımın atıldığı gün. Bugün burada hepimizin bir arada olma sebebi, o ilk adımı, Atatürk'ümüzün attığı ve onun arkadaşlarıyla beraber, Türk milletiyle yol yürüdüğü ilk adımın atıldığı yerdeyiz. Allah o günün kahramanlarına, bizi onlara karşı mahcup etmesin. Cenab-ı hak, o günlerin heyecanından bizleri ayırmasın" ifadelerini kullandı.

Fotoğraflar: ciddigazete.com

GENÇLERE SESLENDİ: İLK ADIMIN BEKÇİSİ DE SAHİBİ DE SİZSİNİZ

"İstikbalin ve istiklalin için atılan o ilk adımın bekçisi kim, sahibi kim?" diye soran Akşener, "Gençliğe emanet edildi. Bu emanete sahip çıkacak mısınız?" diyerek gençlere soru yöneltti.

"Gençliğin umudu Meral Akşener" sloganları yükselmesi üzerine Akşener, "Asıl biz büyüklerin umudu sizsiniz. Geleceğimiz değil, bugünümüz sizsiniz. O ilk adımın bekçisi de sahibi de sizsiniz. Onun için ey Türk gençliği! Gücünün farkında mısın? Görevinin farkında mısın? İlelebet bu ülkeyi, bu milleti payidar kılmak için gereğini yapmaya hazır mısın?" diye konuştu.

İKTİDAR YÜRÜYÜŞÜ BAŞLADI

İktidar yürüyüşünün startını veren Akşener, "Bugün aynı zamanda o ilk adımın bize bağışladığı, bize yüklediği hem sorumluluğun, hem o güzelliğin bizim önümüzde ışık tuttuğu bir anda iktidar yürüyüşünü başlatıyoruz" dedi.

Akşener, "en geç 1 sene sonra 19 Mayıs ruhunu, 1919 ruhunu iktidarımızda da, cumhuriyetimizin değerlerini iktidarımızda da, bu memleketin bekçisi ve sahibi olan gençlerle birlikte yeniden hayata geçireceğiz. Allah yardımcımız olsun" diye ekledi.

Yürüyüşü başlatan Akşener, "İyilik için yürüyoruz. Cesaret için yürüyoruz. İktidar için yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

"GELDİKLERİ GİBİ GİDECEKLER"

Akşener, yürüyüşünün ardından İlkadım ilçesinde 19 Mayıs konserleri için kurulan sahnede yaptığı konuşmada şunları söyledi:

- "İstiklalin ve istikbalin bekçiliğini, Atatürk tarafından Türk gençliğine verildiğini hatırlatmak, unutturmamak için buradayız. O ilk adım, İYİ parti'nin de bugün iktidar yürüyüşünü başlattı.

- El ele, sırt sırta, kol kola vererek, bir yılın sonunda göreceğiz ki Atatürk ile cebelleşenler, cumhuriyet değerleri ile savaş ilan edenler, cumhuriyetimizi ve Türk milletini var eden her türlü değerin içini boşaltanlar, bizi birbirimizle kavga eder hale getirenler, değerlerimiz üzerinden birbirimizin karşısına bizi dikmeye çalışanlar, geldikleri gibi gidecekler.

- Sizin helal oylarınızla, demokrasiyle sandıkta gidecekler. Dolayısıyla ey Türk gençliği! Bu milletin, bu memleketin, bu cumhuriyetin hem bekçisisin, hem sahibisin. Gücünün farkında olacaksın. Yarın değil, bugün gücünün farkında olacaksın.

- Senin umudunu elinden aldılar bilerek, senin mutluluğunu elinden aldılar bilerek. Senin hayallerini elinden aldılar bilerek. Çünkü senin bu ilk adımı atanların, istiklalin ve istikbalin bekçisi olma görevini unutmanı istediler. Ama sen unutmadın, unutmayacaksın! Siz, yarınımızın değil bugünümüz teminatısınız.

"HATIRLA! HATIRLA! HATIRLA!"

Gençlere seslenen Akşener, "Umudu elinizden aldılar ama bu ülkede kalacaksınız. İnadına kalacaksınız. Bir yılımız var, çok az kaldı. 92 puan alıp da atanmayıp, 58 puanla atanan yandaşların, ayıları dayıları olanların, elbette sahipleri o sandıkta gidecek" dedi.

Kadınlara da seslendiği konuşmasında Akşener, "Siz de gücünüzüz farkında olacaksınız. Siz, her biriniz bir Nayman Ana olacaksınız. Bu gençliğe unutturulmayı istenen her şeyi hatırlatan Nayman Analar olacaksınız. Hep birlikte diyeceğiz ki; Hatırla! Hatırla! Hatırla! Hiç unutmayacağız" ifadelerini kullandı.